• Πολιτική

    «Μύλος» στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές – Ακραία ένταση μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου


    Σε πόλεμο εντυπώσεων μετατρέπεται το “τερέν” της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ανάμεσα στη κυβερνητικής πλειοψηφία και τη πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου κατά διαστήματα η ένταση χτυπάει κόκκινο.

    Πληροφορίες που είδαν αργά χθες το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι σημειώθηκε “θερμό” επεισόδιο μεταξύ του Κωνσταντίνου Κυρανάκη από τη ΝΔ και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από το ΣΥΡΙΖΑ σε σημείο μάλιστα που για λίγο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν στη διάρκεια των ερωτήσεων του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, προς τον Διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δεμίρη δημιουργήθηκε ένταση, θεωρώντας πως ο βουλευτής προσπαθούσε να βγάλει συμπεράσματα από την κατάθεση τα οποία όμως δεν προέκυπταν από τις απαντήσεις του μάρτυρα αλλά από προσωπικές εκτιμήσεις.

    Ιδιες πληροφορίες έκαναν λόγο πως κάποια στιγμή ο κ. Τζανακόπουλος απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη τον αποκάλεσε “χρυσαυγίτη”. Μάλιστα φέρεται να παρενέβη πυροσβεστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής ζητώντας από τον γαλάζιο βουλευτή να αποχωρήσει.

    Πριν από λίγο πηγές από την πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής προχώρησαν σε διάψευση των προαναφερθέντων πληροφοριών. Σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, «ουδέποτε ζήτησε να αποχωρήσει ο κ. Κυρανάκης ή άλλο μέλος της επιτροπής».

    Κατά τις ίδιες πηγές, αυτό που συνέβη είναι ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης Τζανακόπουλου στον κ. Δεμίρη, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ τόνισαν ότι δε νοείται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν συνεχώς αυθαίρετες κρίσεις απόψεων και ότι «εδώ είμαστε για να εξετάσουμε γεγονότα και πραγματικά στοιχεία». Αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες συνέβη διότι ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να απέδωσε στον κ. Δεμίρη την άποψη ότι «ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι πάνω από το Σύνταγμα» κάτι που ουδέποτε δήλωσε ή υπονόησε ο κ. Δεμίρης.

    Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε εκτός μικροφώνου τον κ. Κυρανάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να καταγραφούν αυτές οι απειλές στα πρακτικά καθώς παραβιάζουν την κοινοβουλευτική δεοντολογία ενώ η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με όλα τα μέλη της μετά από μια πεντάλεπτη διακοπή.

    Η εξέταση του νυν διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δεμίρη θα συνεχιστεί την Τρίτη.

    Διαβάστε επίσης

    Ανέβηκαν οι τόνοι στη Εξεταστική – Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητά η αντιπολίτευση



    ΣΧΟΛΙΑ