• Business

    Μίχαλος: Πιστεύουμε ως ΕΒΕΑ στη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Μίχαλος

    Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικούi Επιμελητηρίου Αθήνας


    Την ανάγκη να αναβαθμιστεί το χρηματοδοτικό τοπίο, «καθώς το τραπεζικό σύστημα αδυνατεί ακόμη να στηρίξει νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις» επανέλαβε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος στην απογευματινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ, μέσω τηλεδίασκεψης, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

    Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε τη σημασία της αναμόρφωσης της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ώστε να αποτελέσει το κύριο όχημα, για την αξιοποίηση των πόρων που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης στον ιδιωτικό τομέα και στο επίπεδο της φορολογίας ζήτησε, περισσότερες, μόνιμου χαρακτήρα, παρεμβάσεις που ευνοούν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. «Ως ΕΒΕΑ, είπε, πιστεύουμε στη βούληση της σημερινής κυβέρνησης – και ιδιαίτερα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων – να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και θα είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία. Κάθε μεταρρύθμιση και σχέδιο που θα βοηθήσει τη χώρα να προσελκύσει και να στηρίξει την ανάπτυξή της σε νέες, στρατηγικά σχεδιασμένες, βιώσιμες επενδύσεις».

    Ο ίδιος πρόσθεσε λέγοντας ότι: «Καλές πρακτικές, επιτυχημένα παραδείγματα, σχέδια και ευκαιρίες υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το πολιτικό δυναμικό που θα οραματιστεί και θα προωθήσει έργα και θα πείσει σοβαρούς επενδυτές να τοποθετήσουν κεφάλαια, για την υλοποίησή τους».

    Ο πρόεδρος αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη της ορθής και τάχιστης αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, υπογράμμισε ότι έχουμε ένα ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, με υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και ανταγωνιστικότητα κόστους και σημείωσε την ανάγκη αξιοποίησης των ΣΔΙΤ. Ένα μοντέλο συνεργασίας που πρέπει να αξιοποιηθεί περαιτέρω και να διευρυνθεί, όπως είπε, με έμφαση σε τομείς υψηλής οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αξίας. Όπως είναι η διαχείριση αποβλήτων και εξοικονόμηση ενέργειας, οι κοινωνικές υποδομές, η πολιτική προστασία, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, οι κόμβοι καινοτομίας, οι έξυπνες πόλεις και υποδομές, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και οι υποδομές στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ