• Πολιτική

    Μιχάλης Κατρίνης: Επιτακτική η ανάγκη για κάθαρση

    • NewsRoom
    ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης

    Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης


    Η “ανάγκη για κάθαρση” έγινε ακόμα πιο επιτακτική μετά την κυνική πρόσφατη εμφάνιση του πρωθυπουργού, είπε από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας επί της πρότασης του κόμματός του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

    Η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη σχετική συζήτηση των αρχηγών “κατέδειξε στον λαό το τι έγινε με τις υποκλοπές και ποιος πραγματικά ευθύνεται” είπε ο κ. Κατρίνης και συνέχισε: Έδειξε και πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα πράγμα για το πολίτευμα και τη Δημοκρατία, όταν η ηγεσία της χώρας, ο πρωθυπουργός και η στενή επιτελική του ομάδα εκτρέπονται από αυτά που το Σύνταγμα και οι νόμοι και η πολιτική ηθική ορίζουν.

    Όπως είπε ο κ. Κατρίνης, τις επιπτώσεις τις βλέπουμε καθημερινά και παντού:

    -Στη μεγέθυνση της κρίσης εμπιστοσύνης απέναντι στο κυβερνών κόμμα, στον πρωθυπουργόν στη διεθνή εικόνα της χώρας, στο πολιτικό σύστημα ακόμα και στην οικονομία

    -στην αύξηση της ανασφάλειας, στην όξυνση της πόλωσης και στην απομάκρυσή των αναγκαίων προσπαθειών συναινέσεων για την αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Ο Μιχάλης Κατρίνης έθεσε τα ερωτήματα που θα πρέπει να τεθούν και να απαντηθούν στην εξεταστική επιτροπή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια:

    1ον) Ποιος ήταν ο εθνικός λόγος με τον οποίο ο κ.Μητσοτάκης δικαιολογεί την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Να κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο φάκελος και τα στοιχεία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

    2ον) Ποιος επιχείρησε να παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το κακόβουλο λογισμικό Predator; Η προσπάθεια να μείνει στο απυρόβλητο η εταιρεία που εμπορεύεται το παράνομο αυτό λογισμικό, ενδέχεται να κρύβει πολλά.

    3ον) Ποια είναι η λειτουργία μηχανισμών εντός της ΕΥΠ , όπως το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης Ανάπτυξης Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ) της ΕΥΠ, το οποίο αποτελεί έναν υβριδικό και κυρίως ανεξέλεγκτο όργανο που κανείς δεν γνωρίζει ποιες συμβάσεις έχει συνάψει, με ποιους και για ποιο σκοπό.

    4ον) Ποιοι άλλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και παράγοντες του δημόσιου βίου παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

    Επεσήμανε ακόμη, ότι θα πρέπει διερευνηθούν και άλλες καταγγελίες που βασίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως η παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ.

    Διαβάστε επίσης

    Μιχάλης Κατρίνης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται – Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών



    ΣΧΟΛΙΑ