• Πολιτική

    Μιχάλης Καλογήρου: Ο δικηγόρος του Κώστα Σακκά νέος υπουργός Δικαιοσύνης

    • NewsRoom

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου


    Νέος υπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Μιχάλης Κολογήρου, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Σταύρο Κοντονή. Ο Μιχάλης Καλογήρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Foggia της Ιταλίας, ενώ είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

    Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης έχει εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και έχει χειριστεί ως δικηγόρος υποθέσεις με άρωμα τρομοκρατίας, όπως αυτή του Κώστα Σακκά ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης, είχε εκπροσωπήσει ως δικηγόρος και τον Αγγελέτο Κανά, τον πρώην δήμαρχο Κιμώλου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του ΕΛΑ και τελικά αθωώθηκε κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο.

    Τον Φεβρουάριο του 2014 εξελέγη σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

    Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο 2015 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, συντάκτης του νόμου για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ, συντάκτης του σχεδίου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ψηφιακού σήματος, ενώ διετέλεσε εκπρόσωπος του Υπουργού Επικρατείας στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για θέματα ΜΜΕ.

    Τον Μάιο του 2015 ορίσθηκε μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την καταπολέμησης της Διαφθοράς.

    Διετέλεσε επίσης γενικός γραμματέας της Yπηρεσιακής Κυβέρνησης (Αύγουστος -Σεπτέμβριος 2015) με απόφαση της τ. πρωθυπουργού και προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου.

    Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και σήμερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αρνήθηκε τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ο Σταύρος Κοντονής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με έντονο «άρωμα γυναίκας» το νέο σχήμα της κυβέρνησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανασχηματισμός «μηδενικής πνοής» με πρόσωπα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν – Το νέο σχήμα της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ