• Πολιτική

    Με έντονο «άρωμα γυναίκας» το νέο σχήμα της κυβέρνησης

    • NewsRoom
    ανασχηματισμος

    Κατερίνα Παπακώστα, Κατερίνα Νοτοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


    Ο νέος ανασχηματισμός αυξάνει τον αριθμό των γυναικών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, από 7 σε 13.  Στη νέα κυβέρνηση συμμετέχουν 5 γυναίκες υπουργοί και 8 γυναίκες υφυπουργοί.

    Από αυτές ξεχωρίζει η μετακίνηση της Όλγας Γεροβασίλη από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη νέα αναβαθμισμένη θέση υπουργού Προστασίας του Πολίτη (πριν ήταν απλά  υφυπουργείο, υπό το υπουργείο Εσωτερικών). Τη θέση της στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα πάρει η… «μεταγραφή» από το ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 

    ξενογιαννακοπουλου-μαριλιζα
    Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

    Παράλληλα, στο πλευρό της κ. Γεροβασίλη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της εγκληματικότητας και της ανομίας, θα αναλάβει ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η πρώην βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα.

    Παπακωστα κατερινα
    Κατερίνα Παπακώστα, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

    Στη θέση της Λυδίας Κονιόρδου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναλαμβάνει πλέον η Μυρσίνη Ζορμπά, ενώ παραμένουν στις θέσεις τους η  Έφη Αχτσιόγλου και η Έλενα Κουντουρά.

    Αχτσιόγλου μπλοκάκια
    Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας

    Στη θέση της παρέμεινε και η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, όπως και η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αλλά και η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

    Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει η Ολυμπία Τελιγιορίδου, Υφυπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει η  Μαρίνα Χρυσοβελόνη, ενώ η Μαρία-Κόλια Τσαρουχά μετακινείται ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, από τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης.

    κατερινα νοτοπουλου
    Κατερίνα Νοτοπούλου, Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης

    Στη θέση της Τσαρουχά ως υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης αναλαμβάνει η 30χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αφήνει το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε δημιουργηθεί το 2016 λειτουργώντας παράλληλα με το υφυπουργείο. Παραμένει άγνωστο αν ο πρωθυπουργός επιλέξει να συνεχίσει να λειτουργεί το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη μετά την υπουργοποίηση της Κατερίνας Νοτοπούλου ή εάν οι αρμοδιότητές του μεταφερθούν μαζί της στο Υφυπουργείου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανασχηματισμός «μηδενικής πνοής» με πρόσωπα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν – Το νέο σχήμα της κυβέρνησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάρτι στο Twitter με την υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα



    ΣΧΟΛΙΑ