• Πολιτική

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Πολύ σύντομα θα βρούμε τους ενόχους της δολοφονίας Καραϊβάζ

    • NewsRoom

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Ειδεχθές έγκλημα χαρακτήρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, σημείωσε πως με εντολή του πρωθυπουργού οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα επισπευθούν.

    Όπως είπε, «πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην δικαιοσύνη». Όπως σημείωσε η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλό αριθμό ανθρωποκτονιών και είναι μία ασφαλής και φιλήσυχη χώρα. Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

    Οι αστυνομικοί μελετούν τα βίντεο που έχουν συγκεντρώσει από καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες, αλλά και από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, προκειμένου να μελετήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δολοφόνοι στον Άλιμο. Οι δράστες φέρεται να παρακολουθούσαν για ημέρες τις κινήσεις του δημοσιογράφου.

    Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο Καραϊβάζ, προκειμένου να δουν τις επαφές του και εάν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα.

    Παράλληλα, υπάρχουν τέσσερις μαρτυρίες, δύο εκ των οποίων αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σοβαρές, καθώς τα πρόσωπα αυτά ήταν κοντά στην εκτέλεση.

    Τέλος έχει ζητηθεί από όλες τις περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Άμεσης Δράσης να ψάχνουν για σκουτεράκια ιδίου τύπου με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές (τύπου Beverly), καθώς το όχημα των εκτελεστών δεν έχει βρεθεί, ούτε έχει δηλωθεί κάποια κλοπή που να ταιριάζει με τα στοιχεία του.

    Διαβάστε επίσης:

    Τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ζητά η ΕΣΗΕΑ

    Με λουλούδια, ζωγραφιές, σημειώματα και σημαίες, οι Βρετανοί τιμούν τον πρίγκιπα Φίλιππο

    Υπ. Παιδείας: Διευκρινήσεις για τη διάθεση των self tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ