• Πολιτική

    Μεταναστευτικό: Η Κύπρος στέλνει προσωπικό στην Ελλάδα για φύλαξη των συνόρων

    Αναστασιάδης Κύπρος

    Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος Κύπρου


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχτηκε την πρόταση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, για αποστολή μελών των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου στην Ελλάδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, προέβη πριν λίγο σε γραπτή δήλωση:

    «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα στις 11.30πμ, μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μεταναστευτικό και την πολιτική της Τουρκίας στο θέμα, καθώς και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο.

    Υπήρξε απόλυτη συναντίληψη μεταξύ των δύο ηγετών, οι οποίοι συμφώνησαν και για τη στάση την οποία θα τηρήσουν στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισιέλ, ενόψει των συνομιλιών του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Μισιέλ καθώς και με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

    Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πληροφόρησε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει στην Ελλάδα δύναμη αποτελούμενη από μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης.

    Η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και ως εκ τούτου, άμεσα, δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου θα μεταβεί στην Ελλάδα για την προάσπιση και φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης».



    ΣΧΟΛΙΑ