• Πολιτική

    Μετά την… πρεμούρα του ΚΥΣΕΑ ο Τσίπρας σκέφτεται να ενημερώσει τους αρχηγούς

    • NewsRoom
    αχτσιογλου

    Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας


    Να καθησυχάσει την κοινή γνώμη και να αναστρέψει το βαρύ κλίμα, που φέρνει αρνητικά αποτελέσματα και στην ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, επιχείρησε σήμερα η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή. Σύμφωνα με την ίδια, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

    Η κ. Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στο να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα».

    Αναφορικά με την ανησυχία που προκάλεσε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, την Κυριακή, η κ. Αχτσιόγλου επιχείρησε να μετριάσει τον αντίκτυπο, λέγοντας ότι «ανήσυχοι δεν πρέπει να είμαστε» σχετικά με το εάν υπάρχει ανησυχία για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

    Παράλληλα, υπερασπίστηκε τις κινήσεις της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι «η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ήταν απαραίτητη» και απέρριψε τα περί δραματοποίησης. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη ΝΔ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη επικοινωνιακή πολιτική. «Η λειτουργία ενός οργάνου δεν έγινε για δραματοποίηση», ανέφερε.

    Η Εφη Αχτσιόγλου, μεταξύ άλλων, συνέδεσε την συντονισμένη αντίδραση της Ευρώπης με την ελληνική την εξωτερική πολιτική των τελευταίων χρόνων. «Το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε τέτοια συντονισμένη ενέργεια, σε επίπεδο Ευρώπης, απέναντι σε αυτή την τουρκική προκλητικότητα, είναι ακριβώς αποτέλεσμα των ερεισμάτων που μπόρεσε να δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση στο διεθνές στερέωμα τα τελευταία χρόνια, χάρη στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που είχε», είπε.

    Πάντως, οι κινήσεις της κυβέρνησης στη διάρκεια των τελευταίων ημερών προκάλεσαν έντονη ανησυχία στην κοινή γνώμη. Αφενός η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αφετέρου η απόφαση του πρωθυπουργού να μην είναι υποψήφιος ο Ευάγγελος Αποστολάκης, για να μπορέσει απερίσπαστος να ηγηθεί των Ενόπλων Δυνάμεων,  χτύπησαν καμπανάκι.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεύθυνη δραματοποίηση της κατάστασης με την Τουρκία. «Εδώ και μήνες η Τουρκία δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο διεθνές δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της ΑΟΖ. Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνεχίζει:

    «Είναι αναγκαίο σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίησή της. Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».



    ΣΧΟΛΙΑ