• Πολιτική

    Μετά την εμπειρία Καλογρίτσα, ψάχνουν τώρα εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες Σαββίδη

    • Αθηνά Λαρδή
    Ιβάν Σαββίδης

    Ιβάν Σαββίδης


    Η επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού και ορκωτοί λογιστές της Grand Thorton ελέγχουν εξονυχιστικά τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που κατατέθηκαν από τις εταιρείες ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ και ΑLTER EGO, που πλήρωσαν ήδη την πρώτη δόση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί πρόσθετα συμπληρωματικά στοιχεία και από τις τρεις εταιρείες.

    Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τετάρτης το ΣτΕ απέρριψε όλα τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι εκπρόσωποι των καναλιών, δίνοντας έτσι το πράσινο φως στην εταιρεία DIMERA του Ιβάν Σαββίδη. Ωστόσο, όπως είχε γράψει το mononews.gr, για  να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες, ο Ιβάν Σαββίδης ίδρυσε εταιρεία στην Κύπρο, με μετοχικό κεφάλαιο 9 εκατομμύρια ευρώ, τη γνωστή πια DIMERA MEDIA INVESTMENΤS LIMITED. Η εταιρεία, ωστόσο, φέρεται να στηρίζεται σε κεφάλαια προερχόμενα προφανώς από κωδικούς ρωσικών εταιρειών και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο έλεγχος της Κομισιόν.

    Με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Πούτιν σε ισχύ και τους Αμερικανούς να έχουν ξεκαθαρίσει επανειλημμένως στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται να δεχθούν εισροή ρωσικών κεφαλαίων στην ελληνική αγορά των μέσων ενημέρωσης, δεν αποκλείεται ένα ευρωπαϊκό βέτο -έστω και έμμεσα- στην υποψηφιότητα του… καναλάρχη Σαββίδη με βασικό επιχείρημα (ή πρόφαση, όπως το πάρει κανείς) την προέλευση των χρημάτων του. Βέβαια, το ΣτΕ έχει δώσει ήδη το πράσινο φως στον επιχειρηματία.

    Και ενώ ο χορός των καταγγελιών για τις άδειες καλά κρατεί, από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε τα μέλη της επιτροπής και απάντησε για όσα καταλόγισαν στον ίδιο και την κυβέρνησή του η Νέα Δημοκρατία και οι υπόλοιποι πολιτικοί του αντίπαλοι σχετικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Είστε απολογούμενος και όχι κατήγορος, του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    “Μας κατηγορούσατε ότι πήγαμε να στήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ TV όταν, όμως, ζήτησε διευκόλυνση ο Καλογρίτσας βγήκε έξω από τον διαγωνισμό. Μήπως τώρα ο κ. Κυριακού είναι ΣΥΡΙΖΑ, μήπως ο κ. Σαββίδης, μήπως ο κ. Μαρινάκης;” διερωτήθηκε με νόημα ο Πρωθυπουργός για το Kalogritsagate και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

    “Δεν κρατάτε τα προσχήματα, έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το δίχτυ εξουσίας που έφτιαξαν καναλάρχες, τράπεζες και τα δικά σας κόμματα. Τολμάν να κουνούν το το δάχτυλο τα κόμματα της Siemens, του Τσοχατζόπουλου, του ΚΕΕΛΠΝΟ και των άλλων μεγάλων σκανδάλων. Από το πρώτο δευτερόλεπτο κάνατε ό,τι περνούσε για να ακυρώσετε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Απειλείτε τώρα και δημοσίους υπαλλήλους που διενεργούν το διαγωνισμό …. “Φτάσατε στο σημείο να τάξετε στους καναλάρχες ότι θα τους γυρίσετε πίσω τα λεφτά. 255 εκατ. ευρώ στα ταμεία σε περίοδο κρίσης. Και δεν ζητάτε ούτε μια συγγνώμη που τόσα χρόνια δεν πήρατε ούτε ένα ευρώ από αυτούς”.

    Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι πάει να κάνει το μαύρο-άσπρο: “Μιλήσατε και για δήθεν σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον βρείτε πίσω από κανένα δάνειο”, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι “σύντομα έρχεται το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια στα ΜΜΕ για να δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Ό,τι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο”.

    “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι” ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρίσκεται απέναντι στον αγώνα της κυβέρνησης να σπάσει “το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής”.

    “Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το παλιό πολιτικό σύστημα και τα συστημικά Μέσα που το στηρίζουν, το παιχνίδι της αριστερής παρένθεσης … Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει, απειλεί να καλύψει τα πάντα” ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ola-grigora-stin-marinopoulos-ipograpste-eos-mesimeri-tis-paraskevis-lene-stous-promitheftes/78169

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/na-sou-po-kati-alexi-minima-tis-irinis-agapidaki-ston-tsipra-pou-sigklonizi/78197



    ΣΧΟΛΙΑ