ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας δε φοβήθηκε τη δύσκολη προφορά της γαλλικής γλώσσας και δε δίστασε να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό στα γαλλικά. Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της βράβευσής του με το βραβείο πολιτικού σθένους για να τιμήσει αυτούς που τον τίμησαν ευχαρίστησε… αλά γαλλικά!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=_3GeGxfWiAY
Για όσους γαλλομαθείς είναι βέβαιο ότι στην επίσημη γλώσσα της διπλωματίας ο κ. Τσίπρας δεν τα πήγε και πολύ καλά, αλλά κάπως έτσι μας έχει συνηθίσει και με την αγγλική γλώσσα.
Όσο για τους Γάλλους που παρίσταντο, είναι βέβαιο πως η μεταφράστρια που στη συνέχεια ανέλαβε να μεταφράσει στα γαλλικά την ομιλία του πρωθυπουργού, μετέφρασε και την γαλλική εισαγωγή του, για να μην μείνουν με την απορία οι παρευρισκόμενοι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κόπηκε» ο Μουζάλας από υποψήφιος από τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο χτύπημα Φίλη σε Καμμένο: «Να ακυρωθεί η πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μας δουλεύουν κανονικά! Έπρεπε να καταψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό λέει ο Τσακαλώτος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jerusalem Post: Αν ο Τραμπ αρχίσει επιχείρηση για τα Στενά του Ορμούζ, ο πόλεμος «θα παραταθεί για μήνες»
- Ένα δωμάτιο απόδρασης και η σπηλιά του Πλάτωνα- Ανδρέας Αγγελιδάκης στην Μπιενάλε Βενετίας
- Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Πετύχαμε πώληση και επαναμίσθωση για υπό ναυπήγηση πλοίο μας με ευνοϊκούς όρους
- Wall Street: Ήπια κέρδη για δεύτερη ημέρα περιμένοντας τη FED
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.