ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα συγχαρητήρια της, στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και στον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, έδωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Η Καγκελάριος Μέρκελ, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, έκανε λόγο για τις πολλαπλές κρίσεις που βίωσε τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη και χρησιμοποίησε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως παράδειγμα προς μίμηση. «Αναφορικά με τις πολλές κρίσεις για τις οποίες δεν έχουμε βρει λύση (η συμφωνία των Πρεσπών) είναι ένα καλό παράδειγμα που δείχνει πως αν κανείς επιδείξει θάρρος, βρίσκει λύσεις».
Όπως υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ από το Μόναχο «θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους δύο πρωταγωνιστές, τον Ζάεφ και τον Τσίπρα για το κουράγιο τους».
Οι δύο πρωθυπουργοί θα λάβουν αργότερα απόψε και επισήμως το βραβείο « Έβαλντ φον Κλάιστ» ως αναγνώριση των προσπαθειών τους για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος χώρας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ζάεφ: «Βρήκαμε τρόπο να διαχωρίσουμε την ελληνική Μακεδονία από την δική μας»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ γράφουμε ιστορία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Estée Lauder: Βουτιά άνω του 20% για τη μετοχή μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα
- Χρηματιστήριο: Με +5% η Άκτωρ, διόρθωση χάδι στην CCHB και πτώση λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου για τα δάνεια στις τράπεζες
- Wall Street: Τρίτη ημέρα sell off στις τεχνολογικές μετοχές, μετά την απογοήτευση από Alphabet και Qualcomm
- Νικόλας Πατέρας (Contships): Επιστροφή στην κερδοφορία, ρευστότητα 237 εκατ. δολ. και αισιόδοξες προοπτικές για το νέο έτος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.