• Πολιτική

    Μέρκελ – Μακρόν: Συνάντηση στον πύργο Μπρεγκανσόν – Τα «καυτά» θέματα της ατζέντας

    • NewsRoom


    Την Άνγκελα Μέρκελ υποδέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Εμμανουέλ Μακρόν στον πύργο Μπρεγκανσόν, τη θερινή προεδρική κατοικία στη Γαλλική Ριβιέρα.

    Ο Μακρόν υποδέχτηκε με θερμότητα τη Γερμανίδα καγκελάριο. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η καγκελάριος προσκαλείται στη επίσημη κατοικία του εκάστοτε προέδρου της Γαλλίας.

    Στην ατζέντα των συνομιλιών τους περιλαμβάνεται ο συντονισμός των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, ο πολυετής προϋπολογισμός της ΕΕ μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, το Brexit, η κλιματική κρίση, το εμπόριο και η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης.

    Αυτά τουλάχιστον ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ. «Οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν την κατάσταση στον Λίβανο, τη Λευκορωσία και την ανατολική Μεσόγειο», προσέθετε η ανακοίνωση, «όπως και οι σχέσεις της ΕΕ με τους “μεγάλους εταίρους” της, όπως είναι η Κίνα και η Αφρική».

    Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο εντείνουμε τη διμερή μας συνεργασία πάνω στο στόχο της ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία έχουμε τον ξεκάθαρο εθελοντισμό και την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο».

     



    ΣΧΟΛΙΑ