• Πολιτική

    Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα – Κινδύνεψε γυναίκα οδηγός στη Κέρκυρα

    • NewsRoom
    κακοκαιρία


    Μεγάλα προβλήματα, κατολισθήσεις και υπερχειλήσεις ποταμιών, έχουν δημιουργήσει οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου.

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, όπου καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και οι άνεμοι ξεπερνούν ακόμη και τα 8 Μποφόρ.

    Χωρίς ρεύμα εξακολουθούν και παραμένουν αρκετές περιοχές σε κοινότητες της περιφέρειας της Κέρκυρας, καθώς πολλές είναι οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ συνοικίες του νοτίου συγκροτήματος δεν έχουν ρεύμα από τις πρωινές ώρες.

    Στη Νότια Κέρκυρα, στη Λευκίμμη, γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε αργά το απόγευμα από χείμαρρο που έπληξε τους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης. Σώθηκε από πολίτες έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως στο βόρειο συγκρότημα, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απομακρύνει κλώνους δέντρων που είχαν πέσει.

    Προβλήματα υπήρξαν και στο νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ σχολείο που αναμενόταν να ανοίξει μετά τη λήξη κατάληψης, τελικά δεν λειτούργησε λόγω των νερών που είχαν πλημμυρίσει το κτίριο.

    Μεγάλα προβλήματα στην Ήπειρο

    Στο γεφύρι του Κόκκορη, στους Κήπους Ζαγορίου, το ποτάμι υπερχείλησε, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομία και πυροσβεστική για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ πολλά αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα.

    Κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του επαρχιακού δυκτίου της Ηπείρου. Λόγω καταπτώσεων βράχων και κατολισθήσεων, κλειστός είναι ο δρόμος στα Μπέσια του δήμου Δωδώνης, προς τα χωριά Κράψη και Ανατολική, καθώς και προς Σκαμνέλι, Βρυσοχώρι στα Ζαγόρια, στο 104ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης διεκόπη η κυκλοφορία, ενώ αποκομμένο είναι το χωριό Πλαίσιο Φιλιατών.

    Μεγάλες κατολισθήσεις επίσης, αλλά και φερτά υλικά από τους χειμάρους έχουν κόψει την κυκλοφορία προς το Μολυβδοσκέπαστο και του Πάδες στην Κόνιτσα. Στο Παλιοσέλι της Κόνιτσας, γίνεται προσπάθεια από μηχανήματα του δήμου και της πολιτικής προστασίας, να σωθεί από τα ορμητικά νερά το γεφύρι. Στα Τζουμέρκα, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στο Μαυρολάγκαδο και την Πλατανούσα.

    Στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών, στην θέση Τέροβο, σημειώνονται συνεχείς κατολισθήσεις.

    Προβλήματα και στην Πελοπόννησο

    Οι πολύ δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες βράδυ στα Καλάβρυτα, προκάλεσαν πτώση δέντρου. Το δέντρο έπεσε από αυλή σπιτιού διπλανού σπιτιού σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

    Συνεργείο του Δήμου έσπευσε στο σημείο, όπως και Δασαρχείο για το κόψιμο και την περισυλλογή του δέντρου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ