• Πολιτική

    Με Βενιζέλο άρχισαν οι ανακρίσεις για Παπαγγελόπουλο – Novartis

    Βενιζέλος

    Ευ. Βενιζέλος


    Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που βρέθηκε στο στόχαστρο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για δωροδοκίες από τη Νovartis, άρχισαν σήμερα οι ανακρίσεις στον Άρειο Πάγο για το ρόλο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

    Επί τρεις ώρες κατέθετε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αρεοπαγίτη ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους, η κατάθεση του θα συνεχιστεί και σε ημέρα που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί.

    Ο  κ. Βενιζέλος φέρεται να ζήτησε από την αεροπαγίτη ανακρίτρια να γίνει συσχετισμός συγκεκριμένων γεγονότων  καιρό πριν διαβιβαστεί η δική του δικογραφία στη Βουλή.

    Γεγονότα που -όπως είπε- έχουν να κάνουν από τη μία με δημοσιεύματα σε συγκεκριμένα έντυπα με προαναγγελίες  ενεργειών των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και με δηλώσεις του τότε αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και από την άλλη, με εισαγγελικές ενέργειες που τελικά έγιναν μεταγενέστερα.

    Μετά το πέρας της κατάθεσης του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

    «Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο  φάκελος στη Βουλή.

    Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, είναι όπως έχω πει πολλές φορές συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου».



    ΣΧΟΛΙΑ