• Πολιτική

    Με ποινή 501 εκατ. δολαρίων καταδικάστηκε η Βόρεια Κορέα για τον θάνατο αμερικανού φοιτητή

    • NewsRoom


    Αμερικανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τη Βόρεια Κορέα να καταβάλει 501 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για το βασανισμό και τον θάνατο του φοιτητή Ότο Γουόρμπιρ, ο οποίος απεβίωσε το 2017, λίγες ημέρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος από βορειοκορεατική φυλακή.

    Οι γονείς του Γουόρμπιρ μήνυσαν τη Βόρεια Κορέα τον περασμένο Απρίλιο. Ο 22χρονος φοιτητής πέθανε στις ΗΠΑ, όπου είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση αμέσως μετά την αποφυλάκισή του. Ένας ιατροδικαστής του Οχάιο έκρινε ότι η αιτία θανάτου ήταν η έλλειψη οξυγόνου και αίματος στον εγκέφαλο.

    Η δικαστής Μπέριλ Χάουελ, του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Περιφέρειας Κολούμπια, έκρινε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για “τα βασανιστήρια, την ομηρεία και την εξωδικαστική εκτέλεση” του Ότο καθώς και για το πλήγμα που επέφερε ο θάνατός του στους γονείς του, τον Φρεντ και τη Σίντ Γουόρμπιρ.

    Η Πιονγκγιάνγκ απορρίπτει τις κατηγορίες περί βασανιστηρίων και υποστηρίζει ότι ο φοιτητής πέθανε από αλλαντίαση, σε συνδυασμό με ένα υπνωτικό χάπι που είχε λάβει.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ