• Πολιτική

    Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν τρεις φορές για να διαλύσουν τη διαδήλωση στο Σύνταγμα – Παραμένει αμετακίνητος ο κόσμος (live)

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ από την “Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας”, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Πάνω από τρεις φορές επιχείρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις να διαλύσουν την διαδήλωση κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζαεφ στο Σύνταγμα, κάνοντας χρήση γκλοπ και χημικών. Παρά τα δακρυγόνα και τις επιθέσεις με γκλομπ ο κόσμος μένει αμετακίνητος στη θέση του,

    Λίγο μετά τις εννέα, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    Μια ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί μία ακόμα απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών, κατά την οποία τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο και προκλήθηκαν αναπνευστικά προβλήματα – λόγω των χημικών – σε δεκάδες άλλα. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν κάποιοι διαδηλωτές, που ζητούν να φτάσουν ασθενοφόρα στο σημείο. Ορισμένοι επίσης από τους συγκεντρωμένους εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά.

    Δείτε Live από το Σύνταγμα:

    https://www.facebook.com/livemediagr/videos/1777447095667385/

    Νωρίτερα, ένταση είχε προκύψει όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

     

    https://www.facebook.com/livemediagr/videos/1777210225691072/

    Έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολίτες που ζητούν να μην δοθεί σε χρήση το όνομα της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος, αλλά και να μην αναγνωριστεί μακεδονική γλώσσα και μακεδονικό έθνος.



    ΣΧΟΛΙΑ