• Πολιτική

    Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τις αλλαγές των αστυνομικών ταυτοτήτων – Όλο το παρασκήνιο

    • NewsRoom


    Τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κίνηση αυτή έγινε «προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

    Αναλυτική η ανακοίνωση του Υπουργείου:

    «Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

    Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

    Πάντως, τις τελευταίες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγω για καταγγελίες ενδιαφερομένων για το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Στο επίκεντρο μάλιστα είχαν βρεθεί οι προδιαγραφές του έργου, ενώ πολυεθνικός όμιλος φερόταν να είχε ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου πως οι προδιαγραφές κυκλοφορούσαν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον τελευταίο χρόνο, αν και αρκετοί προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα κάνοντας λόγο για πόλεμο πολυεθνικών.

    Η διαδικασία που ακυρώθηκε είχε ξεκινήσει επισήμως τον περασμένο Απρίλιο και είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλές πολυεθνικές εταιρείες από Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία, κ.α. σε σχήματα με εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους.



    ΣΧΟΛΙΑ