• Πολιτική

    Ματαιώνει τη συνάντηση με τον Μηταράκη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

    • NewsRoom

    Κώστας Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου


    Την απόφαση να ματαιώσει τη συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στο τέλος της εβδομάδας ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα social media ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

    Ο περιφερειάρχης υποστηρίζει ότι η συμφωνία υπήρξε ώστε οι δύο πλευρές να επιστρέψουν σε διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση για τις δομές στα νησιά, την ώρα που το υπουργείο αναμένει τις προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για νέες θέσεις των δομών.

    Ο κ. Μουτζούρης στην ανάρτηση του αναφέρει:

    «Τη Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να “παγώσουν” τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι “υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές”. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της.

    Ας μην περιμένει αδίκως!».

    Μένει πλέον να φανεί αν μετά την απροθυμία και αδυναμία των τοπικών αρχόντων να υποδείξουν κατάλληλους χώρους η κυβέρνηση αποφασίσει να «ξεπαγώσουν» άμεσα οι επιτάξεις και να συνεχίσουν κανονικά οι διαδικασίες για τη δημιουργία των κλειστών δομών.



    ΣΧΟΛΙΑ