• Πολιτική

    Μασκ: Μεταφέρει την έδρα της SpaceX στο Τέξας

    • NewsRoom
    Ίλον Μασκ

    Έλον Μασκ


    Την έδρα της στο Τέξας από το Ντέλαγουερ, μετέφερε η εταιρεία πυραύλων SpaceX του Έλον Μασκ, έπειτα από την απόφαση δικαστή στο Ντελαγουέαρ τον Ιανουάριο υπέρ επενδυτών της Tesla.

    Σημειώνεται ότι οι επενδυτές είχαν καταθέσει αγωγή για να αμφισβητήσουν το πακέτο αμοιβών του Μασκ ύψους 56 δισ. δολαρίων ως υπερβολικό, αναφέρει ο Guardian.

    Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tesla, είχε δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσει ψηφοφορία μετόχων για να μεταφέρει την έδρα της Tesla στο Τέξας. Το 87% των ερωτηθέντων ψήφισε «ναι».

    «Εάν η εταιρεία σας εξακολουθεί να έχει έδρα στο Ντέλαγουερ, σας συνιστώ να μετακινηθείτε σε άλλη πολιτεία το συντομότερο δυνατό», έγραψε μάλιστα στο X.

    Η συμφωνία της Tesla με τον Μασκ είναι μακράν η μεγαλύτερη συμφωνία αποζημίωσης που έχει γίνει ποτέ για στέλεχος και συνιστά σημαντική συνεισφορά στην περιουσία του, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

    Ο Μασκ κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης τον Νοέμβριο του 2022 ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση διαπλανητικών ταξιδιών.

    Παράλληλα και η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων Neuralink άλλαξε την έδρα της από το Ντελαγουέρ στη Νεβάδα.

    Διαβάστε επίσης:
    Νέα κέρδη στις ευρωαγορές – Πώς έκλεισαν οι δείκτες την Πέμπτη

    Κασσελάκης για Σαμαρά: «Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση»

    ΗΠΑ: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει ότι απέτρεψε κυβερνοεπίθεση από ρωσικό δίκτυο



    ΣΧΟΛΙΑ