• Top Stories

    Marion Lepen: Μια όμορφη, σημαία της γαλλικής Aκροδεξιάς

    • NewsRoom


    Δεν είναι λίγα τα παιδιά θαύματα που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στην πολιτική σκηνή. Το νέο κορίτσι «θαύμα» της γαλλικής Ακροδεξιάς απέδειξε χθες με την επίδοσή της στις περιφερειακές εκλογές ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο…Tο νέο αίμα της οικογένειας Λεπέν, η ανιψιά της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος, η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, κατάφερε μία ιστορική νίκη στο προπύργιο των Σοσιαλιστών, την περιφέρεια Προβηγκία- Άλπεις-Κυανή Ακτή, αποσπώντας το ποσοστό 40,6%.

    Μητέρα ενός κοριτσιού, η Μαριόν θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι της γαλλικής Ακροδεξιάς που χθες έκανε ιδιαίτερα  περήφανο τον παππού της και πατριάρχη του κόμματος, Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος της έχει μεγάλη αδυναμία.

    Οι γονείς της 25χρονης Μαριόν χώρισαν όταν εκείνη ήταν παιδί κι έτσι μεγάλωσε με τη μητέρα της σε προάστιο του Παρισιού όπου ζούσε και η θεία της, Μαρίν. Μέσω ενός βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2013 αποκαλύφθηκε ότι ο Σαμουέλ Μαρεσάλ, πρώην πολιτικός του “Εθνικού Μετώπου” που αργότερα ασχολήθηκε με επιχειρήσεις , δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας της Μαριόν. Την ίδια χρονιά, το γαλλικό περιοδικό “L’ Express” αποκάλυψε την ταυτότητα του βιολογικού της πατέρα που φέρεται να είναι ο Ροζέρ Οκ, δημοσιογράφος και διπλωμάτης που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2014.

    Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, η αγαπημένη εγγονή του ιδρυτή του ακροδεξιού κόμματος,  Ζαν Μαρί Λεπέν, έγινε σε ηλικία 22 ετών η νεότερη βουλευτής στην ιστορία της Γαλλίας, ενώ στις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από ένα χρόνο αναδείχθηκε τρίτη στο κόμμα. Οι απόψεις της προσεγγίζουν περισσότερο την σκληροπυρηνική γραμμή του παππού της παρά την πιο ήπια θέση της θείας της. Ωστόσο, μετά την θυελλώδη κόντρα πατέρα και κόρης από την οποία ο Ζαν Μαρί Λεπέν αποπέμφθηκε από το κόμμα, η Μαριόν προτίμησε να κρατήσει ουδέτερη στάση.

    Εξάλλου, ποιον να στεναχωρήσει; Τον αγαπημένο τους παππού ή  την θεία της που την μεγάλωσε; Η ξανθομαλλούσα Μαριόν επαίρεται για το ότι φέρει το βαρύ πολιτικό όνομα Λεπέν. Αντιπροσωπεύει, όπως υποστηρίζει, τη νέα γενιά . Τελείωσε με άριστα τη Νομική, είναι κόρη της Γιαν Λε Πεν -αδερφή της Μαρίν- και του Σαμουέλ Μαρεσάλ, πρώην στελέχους του Εθνικού Μετώπου. Το κρυφό μυστικό της Μαριόν ότι ο Σαμουέλ δεν είναι ο βιολογικός της πατέρας, ο οποίος την αναγνώρισε όταν ερωτεύτηκε την μητέρα της- η Μαριόν τότε ήταν δύο ετών, αποκαλύφθηκε πέρυσι από τον γαλλικό Τύπο.

    Η εφημερίδα “Le Figaro” είχε γράψει τον Δεκέμβριο του 2013 ότι, ο δημοσιογράφος Ροζέ Όκ, τον οποίο μάλιστα κρατούσαν όμηρο αντάρτες της Χεμπολάχ του Λιβάνου το 1987 , ήταν ο βιολογικός της πατέρας. Μετά το διαζύγιο των γονιών της, η Μαριόν έδειξε έμπρακτα την αγάπη της στον Σάμουελ, τον άνθρωπο που την μεγάλωσε σαν δικό του παιδί κρατώντας το όνομά του.

    Για πρώτη φορά, το 2010, η Μαριόν δοκίμασε τις δυνάμεις της ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με το Εθνικό Μέτωπο για να δώσει, όπως είχε δηλώσει τότε , μία πνοή ανανέωσης στο κόμμα ωστόσο ,δεν κατάφερε να εκλεγεί. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Από τότε, οι επικριτές της την είχαν κατηγορήσει για νεποτισμό με το παππού της, Ζαν Μαρί Λεπέν, να σπεύδει να την προστατεύσει: “Είναι πολύ φυσικό τα παιδιά να ακολουθούν το δρόμο των γονέων τους” είχε δηλώσει. Μόλις πέρασε το κατώφλι το Νομικής, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν επάνω της καθώς όλοι είχαν διαισθανθεί ότι θα ακολουθήσει το δρόμο της θείας της- της γυναίκας που την μεγάλωσε μαζί με την μητέρα της αφού ο βιολογικός της πατέρας είχε “αλλεργία” στις δεσμεύσεις.

    Τότε, η νεαρή φοιτήτρια είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να ακολουθήσει την πολιτική, απλά το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να επιλέξει ένα επάγγελμα που δεν θα την αποσυνδέει από την πραγματικότητα. Για την απόφασή της να ακολουθήσει τα χνάρια της οικογένειας, το βαρύ πυροβολικό της γαλλικής Ακροδεξιάς είναι περήφανο: “Έχει πτυχίο Νομικής, είναι γενναία, έξυπνη, όμορφη γεμάτη χαρίσματα. Το’ χει η οικογένεια”, λέει ο Ζαν Μαρί Λεπέν.

    Πλέον, και η ίδια διατυμπανίζει τα προσόντα της. “Το γεγονός ότι είμαι γυναίκα, άρα σύμβολο ισότητας κι ότι φέρω το όνομα Λεπέν, θα με βοηθήσει να κερδίζω τις μάχες “, είχε δηλώσει η ίδια στην εφημερίδα “Le Parisien”. Η Μαριόν κατέχει από το 2012 τη μία από τις δύο έδρες του Εθνικού Μετώπου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Τότε και, ενώ ήταν ακόμα φοιτήτρια Νομικής, εξελέγη στην περιοχή Καρπεντρά με ποσοστό 49,09% κατακτώντας επάξια τον τίτλο της νεότερης σε ηλικία βουλευτής στη σύγχρονη γαλλική ιστορία.  Η ίδια αποδίδει την επιτυχία της στο όνομά της, τα νιάτα της αλλά και την σκληρή δουλειά της. Έχει πολλά κοινά με την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, όπως χαρακτηριστικά γράφει η “Le Figaro”.

    Ό,τι κι αν κάνει, είναι είδηση. Ακόμα και η εγκυμοσύνη της βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των γαλλικών ΜΜΕ. Η Μαριόν έφερε στον κόσμο ένα γλυκύτατο κοριτσάκι πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Λίγους μήνες νωρίτερα, παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο του “Saint Cloud” τον αγαπημένο της, Ματιέ Ντεκός και πατέρα του παιδιού της. Σήμερα, απέδειξε ότι μητρότητα και πολιτική μπορούν να συμβαδίσουν. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των χθεσινών αποτελεσμάτων, η Μαριόν ευχαρίστησε τους συμπατριώτες της που την εμπιστεύτηκαν μέσω των social media.

    To τρίδυμο της επιτυχίας της γαλλικής Ακροδεξιάς στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές , Μαρίν Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ και Φλοριάν Φιλιπό ανοίγουν σαμπάνιες απολαμβάνοντας την ιστορική νίκη του κόμματος.

    Το νούμερο 1, το νούμερο 2 και το νούμερο 3 του ακροδεξιού “Εθνικού Μετώπου” θριάμβευσαν στις χθεσινές  περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στη Γαλλία στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

    Η επικεφαλής του κόμματος, Μαρίν Λεπέν, το “κόκκινο πανί” για τον Ζαν Μαρί Λεπέν, Φλοριάν Φιλιπό  και η ανιψιά της Μαρίν, Μαριόν Μαρεσάλ μπορούν να επαίρονται για τις εξαιρετικές επιδόσεις της γαλλικής Ακροδεξιάς.

    Για τον γαλλικό Τύπο, τα τρία επιτελικά στελέχη του κόμματος καρπώνονται την ιστορική νίκη του Εθνικού Μετώπου το οποίο κατάφερε χτες να τριπλασιάσει το ποσοστό του σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές του 2010. Οι ίδιοι στις περιφέρειες που κατέβηκαν υποψήφιοι, τα πήγαν περίφημα. Η Μαρίν Λεπέν εξελέγη με ποσοστό 40, 6% στην περιφέρεια Νορ- Πα- ντε- Καλαί- Πικαρδία, η ανιψιά της με το ίδιο ποσοστό στην περιφέρεια και προπύργιο των Σοσιαλιστών Προβηγκία – Άλπεις και ο Φλοριάν Φιλιπό με ποσοστό 36,5% στην περιφέρεια της Αλσατίας.

    Την ίδια ώρα, οι κακές γλώσσες έσπευσαν να υποστηρίζουν ότι, η αποπομπή του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς από το κόμμα, του Ζαν Μαρί Λεπέν, τους βγήκε σε καλό.

    Ο γκέι αντιπρόεδρος που εκδίωξε τον ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου

    Ο Φλοριάν Φιλιπό, ο αντιπρόεδρος του “Εθνικού Μετώπου”, ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί την απομάκρυνση του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου από το κόμμα. Δικαίως ο γηραιός Ζαν Μαρί Λεπέν  τον θεωρεί υπεύθυνο για την ντροπιαστική αποπομπή του από το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας, στο οποίο ο ίδιος έδωσε πνοή. Η αποπομπή του Λεπέν στις 20 Αυγούστου ήρθε μετά την μετωπική σύγκρουση με την θυγατέρα του και αρχηγό του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι οι  θάλαμοι των αερίων των ναζιστών στους οποίους οδηγήθηκαν οι Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν αποτελούσαν παρά μια “λεπτομέρεια” του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Από τότε ο Ζαν Μαρί Λεπέν όπου βρεθεί κι όπου σταθεί επιτίθεται στον αντιπρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος ο οποίος, όπως υποστηρίζει, επηρεάζει πολύ την  κόρη του. “Με τις αποφάσεις που παίρνει, θέλει να ρίξει στα βράχια το κόμμα. Σαν τον Αντρέα Λούμπιτς, συγκυβερνήτη της πτήσης Germanwings” λέει ο Λεπέν για τον Φιλιπό. Όμως, το χθεσινό αποτέλεσμα δείχνει ότι ο Φιλιπό έπραξε σωστά απομονώνοντας τον Ζαν Μαρί Λεπέν λίγους μήνες πριν τις περιφερειακές εκλογές .Υπενθυμίζεται ότι η Μαρίν Λεπέν είχε έρθει σε δεινή θέση πριν από ένα χρόνο για το στενό συνεργάτη της. Το σκανδαλοθηρικό περιοδικό “Closer” είχε αποκαλύψει ότι, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου είναι ομοφυλόφιλος επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Μαρίν τον προωθεί προσβλέποντας στις ψήφους της γκέι κοινότητας εν όψει των εκλογών του 2017.



    ΣΧΟΛΙΑ