• Πολιτική

    Μαρία Συρεγγέλα για υποψηφιότητα Μιθριδάτη: Ο Τσίπρας θυσιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό των ψήφων

    • NewsRoom
    Μαρία Συρεγγέλα

    Μαρία Συρεγγέλα


    Την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να συμπεριλάβει τον ράπερ Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας τα «στραβά μάτια» στις σεξιστικές και ομοφοβικές απόψεις του, σχολίασε επικριτικά η υφυπουργός Εραγασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συραγγέλα.

    «Για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θυσιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό των ψήφων. Οι δηλώσεις στο παρελθόν του Μιθριδάτη είναι απόλυτα καταδικαστέες και όλες αυτές οι σεξιστικές συμπεριφορές και σαφώς θα πρέπει να καταδικάζονται από όλες και από όλους», αναφέρει η κ. Συραγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

    Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε προσωπικά το Σάββατο την υποψηφιότητα του ράπερ με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η ανακοίνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ήρθαν στο φως της επικαιρότητας δεκάδες tweets του πρώην μέλους του συγκροτήματος Ημισκούμπρια, κατά τις οποίες εκφραζόταν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τις γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙ.

    Γραφείο Τύπου ΝΔ: «Οι αναρτήσεις του μιλούν από μόνες τους»

    «Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε δηλώσεις εκ των υστέρων από τον Μιθριδάτη. Οι αναρτήσεις του μιλούν από μόνες τους κι αναπαράγουν τις χειρότερες ομοφοβικές και σεξιστικές “στερεοτυπίλες”» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ και σημειώνει «ο τομέας δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχει να πει κάτι ή όλα καλά;»

    Διαβάστε επίσης

    Μιθριδάτης: «Υπερασπίζομαι τα δικαιώματα γυναίκων και ΛΟΑΤΚΙ» – Αντιδράσεις για τις σεξιστικές του αναρτήσεις

    ΝΔ: Ζητά την αποπομπή Μιθριδάτη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ