• Πολιτική

    Μάντζος: «Να μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος για να μην επιβαρύνεται μόνο ο προϋπολογισμός»

    • NewsRoom


    Ο Δημήτρης Μάντζος άσκησε κριτική στις δηλώσεις του Κώστα Σκρέκα κάνοντας για υπερεξάρτηση της χώρας μας από το αέριο.  Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Σκάι τόνισε πως η κυβέρνηση «επιδοτεί και ξαναεπιδοτεί χωρίς αποτέλεσμα, με δυσθεώρητα ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό, που είναι εφάμιλλα του ποσοστού του ΑΕΠ που δίνεται για την υγεία και την παιδεία.

    »Έτσι όπως πάει η Κυβέρνηση με τις επιδοτήσεις -1,9 δισεκ. μόνο για το Σεπτέμβριο- φοβόμαστε ότι τον χειμώνα -που η κατανάλωση θα είναι πολύ ψηλά γιατί το μήνυμα είναι «καταναλώστε για να επιδοτηθείτε» δεν θα έχει άλλο ο κρατικός προϋπολογισμός να δώσει σε επιδοτήσεις» είπε ο κ. Μάντος και πρόσθεσε:

    «Η Βουλή δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά»

    «Η λύση την οποία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει εδώ και μήνες είναι το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Όσο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν στο πλαφόν στη χονδρική, εμείς τι λέγαμε; Να έρθει η Κυβέρνηση με ένα εθνικό μέτρο, που περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να καλέσει τις εταιρείες ενέργειας να πάρουν μέρος στο βάρος αυτής της κρίσης. Ώστε, με διαφάνεια και ασφάλεια να γνωρίζει κάθε καταναλωτής πόσο θα πληρώσει και πόσο θα επωμιστεί ως μερίδιο αυτής της μεγάλης διεθνούς κρίσης».

    Για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο Δ. Μάντζος τόνισε ότι ο κίνδυνος που προκαλεί η τοξική αντιπαράθεση σε ζητήματα θεσμών και δημοκρατίας είναι μεγάλος και ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε καμία αντίρρηση, εφόσον όμως υπάρξουν χειροπιαστές ενδείξεις ότι και προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν υιοθετήσει αντίστοιχες πρακτικές, αυτές να εξεταστούν. Εμείς το έχουμε κάνει σε όλες τις περιπτώσεις εξεταστικών επιτροπών.

    »Η ΝΔ από την άλλη δεν έχει συμφωνήσει σε όλα αιτήματα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, όπως π.χ. για το πρώτο εξάμηνο του 2015» και συμπλήρωσε: «Από θέση αρχής, λοιπόν, λέμε «όλα στο φως» και ζητάμε να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η Επιτροπή θα έπρεπε να συγκληθεί πριν την Ολομέλεια της Παρασκευής γιατί αυτή τη στιγμή οι αρχηγοί καλούνται να τοποθετηθούν προς άγραν εντυπώσεων πάνω στις ανυπόστατες διαρροές και τα non-papers του Μαξίμου. Η Βουλή δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά για την υπόθεση».

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα»

    Γεωργιάδης: Η Ευρώπη εισέρχεται στον πιο δύσκολο χειμώνα της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

    Νέοι πόροι 1,8 εκατ. ευρώ σε 4 δήμους της χώρας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού



    ΣΧΟΛΙΑ