ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η χώρα του θα ξεπεράσει την κρίση επιδεικνύοντας υπευθυνότητα.
«Είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας και επίσης της δημοκρατικής ζωής της χώρας μας», είπε ο Μακρόν, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να διεξαχθούν κανονικά οι τοπικές εκλογές. «Θα ξεπεράσουμε την κρίση επιδεικνύοντας υπευθυνότητα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά», τόνισε ο Γάλλος ηγέτης, αφού ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της βόρειας Γαλλίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για το κλείσιμο καταστημάτων και εστιατορίων ήταν απαραίτητη, διότι πάρα πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν χαλαρότητα στην ανάγκη να αυτοπροστατευθούν από τον ιό.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρουνό Λεμέρ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν καταγράφονται ελλείψεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν τα ψώνια τους, όπως έκαναν συνήθως. «Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και δεν θα υπάρξουν αρκεί όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα», σημείωσε ο Λεμέρ σε μια συνέντευξη τύπου.
«Συνεχίστε τα ψώνια σας όπως πριν», συμπλήρωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη για τα φάρμακα για την παχυσαρκία: Θα χορηγούνται με pass – Πότε θα «κόβεται» ο ασθενής, τι ορίζει το νέο πρωτόκολλο
- Με ποιον βουλευτή έγινε «μπαρούτι» ο Κ.Μ., η σύγκρουση Μαξίμου με Ανδρουλάκη, Ελληνες βουλευτές στη… Χονολουλού και τι θέλουν Ελληνικά Mirage στη Βρετανία
- Himalayan Birkin: Η ακατάκτητη κορυφή της πολυτέλειας
- Χρηματιστήριο: Αυτά είναι τα deals που «απογειώνουν» τον γενικό δείκτη
