• Πολιτική

    Μακρόν: Η Γαλλία ενισχύει την στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο, σε συνεργασία και με την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Μακρόν

    Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος Γαλλικής Δημοκρατίας


    Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνομιλία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο για να δείξει ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Πρόσθεσε ότι θα αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με άλλους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

    Λίγη ώρα αργότερα από την επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνομιλία και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπτέλ Φατάχ Ελ Σίσι για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για την Οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών, που αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ γειτονικών χωρών κατά το Διεθνές Δίκαιο.

    Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σίσι συμφώνησαν στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της συμφωνίας από τις δύο χώρες γεγονός που θα επισφραγιστεί από συνάντηση των δύο ηγετών.



    ΣΧΟΛΙΑ