• Πολιτική

    «Μαγειρέματα» Βούτση για να σώσει την τελευταία στιγμή την ΚΟ των ΑΝΕΛ

    • NewsRoom

    Η original φωτογραφία τυ κ. Νίκου Βούτση


    Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, το ενδεχόμενη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ να διασωθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το ζήτημα.

    Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφορικά με το θέμα, ο κ. Βούτσης προχώρησε σε μια «σιβυλλική» δήλωση, κάνοντας λόγο για «θεραπεία» και δίνοντας νέα ελπίδα στον Πάνο Καμμένο.

    «Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι’ αυτό τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο, θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει αύριο ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Καταλάβετέ το, το ξαναείπα: Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

    Παράλληλα, αναφορικά με τον κ. Παπαχριστόπουλο και αν τον αποτρέψει ξανά να παραιτηθεί ο κ.  Βούτσης ανέφερε: «Μιλάτε για μια βαριάντα που δεν έχει σχέση με την θεραπεία. Τα άλλα που σας είπα να σκεφτείτε. Τελευταία συμβουλή δόθηκε εκείνη την ημέρα, αύριο θα αποφασίσει μόνος του. Και την προηγούμενη φορά μόνος του αποφάσισε, απλά εγώ του έθεσα υπόψιν του όλα τα δεδομένα. Καλά έκανε και δεν παραιτήθηκε, είχα πει ότι υπάρχει το χρονικό διάστημα να θεραπευτούν τα πράγματα».

    Πάντως, με βάση και την αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου αλλά και την επιστολή Τσίπρα προς τον Βούτση για να μην αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, πλέον ο μόνος τρόπος για να μην διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα είναι είτε ο κ. Παπαχριστόπουλος να παραμείνει βουλευτής του κόμματος, είτε να επιστρέψει κάποιος από τους ανεξάρτητους που άνηκαν στο κόμμα του κ. Καμμένου.

    Τέλος, λύση θα μπορούσε να υπάρξει αν τόσο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος όσο και ο αντικαταστάτης του Τέρενς Κουίκ επιλέξουν να παραδώσουν τη βουλευτική έδρα, η οποία τότε θα καταλήξει στην Ελένη Σκλαβενίτη. Κάτι που ωστόσο θα οδηγούσε την κυβέρνηση να μείνει με 150 βουλευτές που την υποστηρίζουν, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί αρκετά πιθανό σενάριο.

    Πλέον το μπαλάκι έχει περάσει στην πλευρά του Πάνου Καμμένου, ο οποίος το πρωί θα πρέπει να επιλέξει αν θα κάνει πράξη τη δήλωσή του ότι θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βουλή: Να διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος προτείνει το Επιστιστημονικό Συμβούλιο



    ΣΧΟΛΙΑ