Πολιτική

Λοβέρδος για Novartis: Θα μπλέξουν όσοι υπερασπίστηκαν μια παραδικαστική σκευωρία

  • NewsRoom

Ανδρέας Λοβέρδος


Μια ιστορία πολιτικό-οικονομικής σκευωρίας χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά το νέο έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει ότι δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που ενοχοποίησαν τα πολιτικά πρόσωπα είναι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα με τους μάρτυρες που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: «Θα τρίβετε τα μάτια σας όταν ξεκινήσει η προανακριτική επιτροπή».

«Νομικά ό,τι λένε αυτοί οι άνθρωποι με τις κουκούλες είναι άκυρο. Έπρεπε να φτάσουμε στον Οκτώβριο, για να το ομολογήσουν οι ίδιοι οι εισαγγελείς που είχαν παρανόμως δεχτεί την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος σε ανθρώπους που είχαν προσδοκία οικονομικού οφέλους, κάτι που το άρθρο 47β του καινούργιου κώδικα ποινικής δικονομίας και το άρθρο 45 β του παλιού κώδικα ποινικής δικονομίας απαγόρευε. Συνεπώς είναι τόσο πολύ σαφή τα πράγματα που σας υπόσχομαι ότι όταν ξεκινήσει η προανακριτική επιτροπή θα τρίβετε τα μάτια σας» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Όσοι έχουν επιλέξει τον ρόλο του υπερασπιστή μιας παραδικαστικής σκευωρίας θα μπλέξουν και πολιτικά και ηθικά» κατέληξε ο πρώην Υπουργός Υγείας.ΣΧΟΛΙΑ