• Πολιτική

    Λοβέρδος: Εγώ έδωσα στην Προανακριτική το μεταφρασμένο έγγραφο της Τουλουπάκη με το όνομά μου μέσα

    • NewsRoom
    Ανδρέας Λοβέρδος

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Σε ανάρτησή του στα social media, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, επανέρχεται στο ζήτημα για το έγγραφο του FBI, που αφορά την υπόθεση Novartis και αναφέρεται σε αυτόν, για το οποίο η Ελένη Τουλουπάκη υποστήριξε πως παραποιήθηκε κατά τη  μετάφρασή του ώστε να μην αναγράφεται το όνομα του πρώην υπουργού.

    Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτησή του, «τέλος στα παραμύθια: το έγγραφο της 25.5.2017, μεταφρασμένο από την Ελ.Τουλουπάκη με το όνομά μου μέσα, εγώ το έδωσα πρώτος στην Προανακριτική και τον Α.Π. στις 27.2.2020. Το έκρυβαν γιατί αποκαλυπτόταν η παρανομία τους, μάρτυρας στις ΗΠΑ να καταθέτει κουκουλοφόρος στην Ελλάδα».

    Η Ελένη Τουλουπάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν πως κατά την επίσημη μετάφραση του συγκεκριμένου εγγράφου υπήρξε αλλοίωση προκειμένου να μην  υπάρξει σύνδεση με τον κ. Λοβέρδο. Το έγγραφο αφορά κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα που κατηγορεί τον Ανδρέα Λοβέρδο για χρηματισμό.

    Ωστόσο, το συγκεκριμένο έγγραφο είναι γνωστό και αποτελεί μέρος της δικογραφίας από τον Ιούνιο του 2020, περιέχοντας μάλιστα κανονικά το όνομα του κ. Λοβέρδου.  Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, είχε καταθέσει στην Προανακριτική επιτροπή έγγραφα των αμερικανικών αρχών, μεταξύ των οποίων και δύο εκθέσεις που αναφέρονται στην συγκεκριμένη καταγγελία. Η πρώτη δεν περιελάμβανε το όνομα του κ. Λοβέρδου, ενώ η δεύτερη έκθεση προσθέτει κανονικά το όνομα του πρώην υπουργού.

    Μάλιστα, τα συγκεκριμένα έγγραφα, παρουσιάστηκαν από τον Τύπο την περίοδο της Προανακριτικής, ενώ αποτελούν και μέρος της σχετικής δικογραφίας.



    ΣΧΟΛΙΑ