Πολιτική

Lockdown: Τι οδήγησε στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυστηρότερα μέτρα

  • NewsRoom

Κυριάκος Μητσοτάκης


Απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για προληπτικούς λόγους είναι η αυστηροποίηση των μέτρων για μία εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Όπως αναφέρουν πηγές κοντά στον πρωθυπουργό, πρωταρχικό στόχο της απόφασης των αυστηρότερων μέτρων αποτελεί η εξασφάλιση της συνέχειας της καλύτερης πορείας της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα τα τελευταία 24ωρα. Η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητα να μην διαταραχθεί η βελτιωμένη εικόνα από την χαλάρωση των μέτρων που επικράτησε τις ημέρες των εορτών.

Απόλυτο στόχο της κυβέρνησης αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, στις 11 Ιανουαρίου, μαζί με τα σχολεία, επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών.

Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες, με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και, με βάση αυτή την αξιολόγηση, θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ