• Πολιτική

    Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί: Πώς διαμορφώνεται η ανθρωπογεωγραφία στο Μαξίμου

    • Νένα Σώκου

    Από την σημερινή ορκωμοσία (ΑΠΕ)


    Με δύο υπουργούς και δύο υφυπουργούς στελεχώνεται από σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί στο κυβερνητικό σχήμα.

    Κατά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, ορκίστηκαν οι:

    1. Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας,
    2. Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό,
    3. Ιωάννης Οικονόμου ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό,
    4. Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και
    5. Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Η ορκωμοσία έγινε από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος ευχήθηκε στα πέντε κυβερνητικά στελέχη, «καλή δύναμη να έχετε».

    Ακολούθησαν τα καθιερωμένα «πηγαδάκια» με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πέντε υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ παρευρέθησαν και λιγοστοί συγγενείς τους.

    Η ανθρωπογεωγραφία στο Μαξίμου

    Έτσι από σήμερα δίπλα στον πρωθυπουργό θα υπάρχουν δύο υπουργοί Επικρατείας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άκης Σκέρτσος.

    Ο δεύτερος αναβαθμίζεται, καθώς ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει την θετική συμβολή του και την αποτελεσματικότητά του σε μια σειρά από projects.

    Επίσης, στο Μέγαρο Μαξίμου θα υπάρχουν και δύο υφυπουργοί, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο Χρήστος Τριαντόπουλος που αναλαμβάνει να «τρέξει» υπό τον Άκη Σκέρτσο τα προγράμματα ανακούφισης των πληγέντων από τις φωτιές.

    Στους ανθρώπους του προέδρου συγκαταλέγεται εξ αρχής και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης που θεωρείται από τους πιο στενούς συνεργάτες του.

    Στην θέση της παραμένει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία μετά την παραίτηση Ταραντίλη είχε αναλάβει το briefing δύο φορές την εβδομάδα.

    Από την ερχόμενη εβδομάδα θα τα λέμε συχνά, είπε στην ΕΡΤ ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, άνθρωπος που λέγεται ότι εκφράζει όλο το κόμμα, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

    Έπεται ο ανασχηματισμός

    Οι αλλαγές αυτές δίνουν το σήμα για φυγή προς τα εμπρός, ωστόσο δεν αποτελούν τον ανασχηματισμό που όλοι εκτιμούν ότι θα έρθει το επόμενο διάστημα.

    Κι αυτό επειδή οι αλλαγές αφορούν μόνο σε πρόσωπα εντός του Μεγάρου Μαξίμου και δεν επεκτάθηκαν εκτός των ορίων του.

    Επιπλέον, οι φωτιές ακόμη καίνε, ακόμη βρισκόμαστε στην ώρα της μάχης, κι όπως δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν εν θερμώ.

    Εξάλλου, οι αλλαγές αυτές είχαν σχεδόν -τουλάχιστον σε ένα μέρος τους- προαναγγελθεί χθες από τον πρωθυπουργό, ο οποίος είπε: «Ήδη -όπως ξέρετε- έχουμε αναδιατάξει και θα αναδιατάξουμε κι άλλο τις δυνάμεις μας εσωτερικά στο Μέγαρο Μαξίμου. Έχουμε έναν άνθρωπο, τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει όλη την διαχείριση των προγραμμάτων κρατικής αρωγής».

    Διαβάστε ακόμη:

    Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

    Η (μη) απάντηση Μητσοτάκη και το μέλλον του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη



    ΣΧΟΛΙΑ