• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Έχουμε ένα συνολικό σχέδιο και όραμα για την ανάπτυξη των Ολυμπιακών Ακινήτων

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, περιηγούνται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, περιηγούνται στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η παρουσία του Συνεκτικού Προγράμματος Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Αττικής.

    Η εκδήλωση αποτέλεσε παράλληλα και τα άτυπα «εγκαίνια» του νέου Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου, ένα έργο ύψους 7.000.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε από την εταιρεία Lamda Development και περιλαμβάνει 11 σύγχρονες κολυμβητικές δεξαμενές.

    «Ήμουν 15 χρονών όταν βρέθηκα πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ, για τον τελικό του Champions League Γιουβέντους-Αμβούργο, το 1983. Ήμουν φυσικά παρών στη μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας της χώρας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Δυστυχώς από τότε, η πορεία των αθλητικών εγκαταστάσεων ήταν διαρκώς καθοδική και όλες ανεξαιρέτως μαράζωναν και είχαν περιέλθει σε καθεστώς απόλυτης ερήμωσης. Η πορεία αυτή αναστράφηκε με τη δική μας κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που έκανε λόγο για ένα συνολικό έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, που αρχίζει να παρουσιάζει μετρήσιμα αποτελέσματα.

    «Είχαμε όραμα για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, γιατί αγαπάμε τον αθλητισμό. Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας και συνεργαστήκαμε χωρίς ταμπού με τον ιδιωτικό τομέα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξήρε τη συνεργασία με τη Lamda Development, καθώς και την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης.

    «Να περάσουμε από την ερήμωση και την εγκατάλειψη, στην άνθιση και στην ανάπτυξη. Ευχόμαστε ο χώρος αυτός να είναι ένα φυτώριο νέων διακρίσεων για τον ελληνικό αθλητισμό», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρας Αυγενάκης, ανακοίνωσε παράλληλα τη συνεργασία της Πολιτείας με τη Lamda Development, για επιπλέον έργα στο Ολυμπιακό Χωριό (κατασκευή ανοιχτής πισίνας και κλειστού γυμναστηρίου, όπου θα μεταφερθούν δραστηριότητες που σήμερα φιλοξενούνται στον Αγιο Κοσμά), καθώς και στην Παιανία (έργα συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν την ανακατασκευή των κλειστών στίβου και βόλεϊ).

    Δείτε την εκδήλωση:

    Διαβάστε επίσης:

    Προϋπολογισμός 2023: Ξεκινά σκληρή μάχη στη Βουλή

    Νίκος Δένδιας: Καταφέραμε να υπάρχει ομοψυχία στη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ