• Πολιτική

    Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    • NewsRoom

    Με κεντρικό σύνθημα «Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί στην έναρξη της 86ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μια σειρά από άμεσα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση που έχει χτυπήσει την Ευρώπη, τα οποία θα αφορούν τους εννέα επόμενους μήνες.

    Παράλληλα, θα παρουσιάσει ένα σχέδιο-τομή έξι σημείων για τη φθηνή στέγη, με έμφαση στους νέους και τα νέα ζευγάρια, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα.

    Τέλος θα παρουσιάσει μεγάλες μόνιμες αλλαγές που θα ενεργοποιηθούν από τις αρχές του 2023, μεταξύ των οποίων η αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων, αλλά και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

    Στην εφ΄όλης της ύλης ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί και σε πολιτικές αναφορές, θέτοντας ένα ξεκάθαρο δίλημμα ανάμεσα στο «σήμερα» και το «χθες», αλλά και να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το ζήτημα της αλλαγής ή μη του εκλογικού νόμου.

    Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει πως η σταθερότητα αποτελεί μια εθνική αναγκαιότητα σε ένα δύσκολο διεθνές οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, ενώ αναμένεται να κάνει και έναν μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου από το 2019.

    Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού από το Βελλίδειο 



    ΣΧΟΛΙΑ