• Πολιτική

    Live: Η «μάχη» στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες

    • NewsRoom


    Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων για το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα με αφορμή την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αυστηροποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής ασύλου προς τους πρόσφυγες.

    Το νομοσχέδιο εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από την Τουρκία, καθώς και τις παθογένειες του σημερινού συστήματος που εγκλωβίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα πρόσφυγες και μετανάστες στα συγκεκριμένα νησιά.

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο έρχεται να ενισχύσει τα δικαιώματα όσων δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας και να απλοποιήσει τις διαδικασίες επαναπροώθησης στην Τουρκία ατόμων που δεν είναι πρόσφυγες. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

    Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Κανάλι της Βουλής την μάχη των πολιτικών αρχηγών και τη συζήτηση στη Βουλή:



    ΣΧΟΛΙΑ