• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο μαρτυριάρης Κατρούγκαλος αποκάλυψε την αλήθεια για τη φοροκαταιγίδα

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Προεκλογική ομιλία στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης αφού περιέγραψε τα επιτεύγματα της διακυβέρνησής του αλλά και τις δεσμεύσεις του για την επόμενη τετραετία, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές.

    «Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε δίπλα του τον κ. Βαρουφάκη που σχεδιάζει «Δήμητρες» για να κάνει χαρτοπόλεμο τις καταθέσεις. Μετά, πόνταρε στην κυβέρνηση των ηττημένων, η οποία έγινε κυβέρνηση των απελπισμένων, μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα ήταν αν συνέβαινε μια κυβέρνηση ολικού καταποντισμού. Και το χάος καλά κρατεί. Μετά ήρθε το κερασάκι στην τούρτα. Να το ομολογεί χθες ο κ. Κατρούγκαλος. Τι μας είπε; Ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τον νόμο του για το ασφαλιστικό, με πρώτο βήμα την αύξηση 20% των κρατήσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες. Και έσπευσαν να τον διαγράψουν. Γιατί; Επειδή ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε. Διέγραψαν αυτόν που αποκάλυψε την αλήθεια και κρατάνε τους υπόλοιπους, που έχουν διασύρει το κράτος δικαίου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Γιατί ο κίνδυνος μιας νέας φοροκαταιγίδας υπάρχει. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Θα μείνουν μόνοι τους στο σκοτεινό κόσμο τους…” επεσήμανε.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο. «Στο ΣΥΡΙΖΑ τους φταίνε όλοι και όλα, ακόμη και ο Διονύσης Σαββόπουλος, που τόλμησε να πει τη γνώμη του», είπε και συνέχισε: “Ίσως γιατί στους στίχους του κατά του λαϊκισμού αναγνώρισαν τους εαυτούς τους.

    Ακούστε ένα τραγούδι που έγραψε ο Διονύσης Σαββόπουλος το 1972. “‘Αγγελος εξάγγελος”. “Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά μα ακούγονταν ευχάριστα στο αυτί μας γιατί έμοιαζε με αλήθεια η κάθε του ψευτιά και ακούγοντας τον ησύχαζε η ψυχή μας”. Λες και τα έγραφε για τον Τσίπρα πριν γεννηθεί! Κι είναι ντροπή τους που επιτέθηκαν με χυδαιότητα στον αγαπημένο Νιόνιο της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδος. Για αυτό τους απαντούν και πάλι οι στίχοι του, αυτοί που ταιριάζουν σε μας. “Μέρες καλύτερες θα ρθουν το λέει το ένστικτό μου, αυτό το κάτι μέσα μου το εντελώς δικό μου, χαράζουνε τα πρόσωπα τα βλέμματα γλυκαίνουν, γιατί ταλαιπωρήθηκαν και τώρα το μαθαίνουν”.

    Επιτέθηκε επίσης στον κ. Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον πως διαλέγει άλλο δρόμο από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ και πως συναντά τον Αλέξη Τσίπρα στα παλαιοκομματικά μανιφέστα και τις επιθέσεις εναντίον του.

    «Έχουμε από τη μια μια Βαβέλ της Αντιπολίτευσης και από την άλλη μια καθαρή πρόταση από την πλευρά μας. Έχουμε έναν πολιτικό παραλογισμό με δόσεις μικρομεγαλισμού και μια ορθολογική λύση ασφαλούς προορισμού. Σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον», ανέφερε για το δίλημμα των εκλογών.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την απλή αναλογική ως  «παγίδα ακυβερνησίας που μπορεί να πάρει πολλές μορφές». Εξέπεμψε νέα μηνύματα πανστρατιάς στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε, εκ νέου, στους αναποφάσιστους, στους κεντρογενείς, αλλά και σε όσους πολίτες, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αλληθωρίζουν σε κόμματα και κομματίδια δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

    «Δεν υπάρχει ώρα για αδιέξοδα πειράματα. Εμείς οι Έλληνες αποφασίζουμε για την Ελλάδα μας και αυτό το μήνυμά σας ζητώ να μεταφέρετε…Εμείς είμαστε η παράταξη που θέλουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους. Μακριά από ιδεολογικούς διαχωρισμούς του χθες που ξεθώριασαν…Έξω από τα πολιτικά στεγανά που σκούριασαν…», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Δείτε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ