• Πολιτική

    Οργή Μητσοτάκη κατά Πολάκη: Καμία συνεννόηση με όσους κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης


    Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Παύλου Πολάκη, κατά την δευτερολογία του στην Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πολιτών άνω των 60 ετών.

    Μιλώντας για διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν, αλλά δεν έχει στοιχεία που να δείχνουν ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς: «Ναι υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Είναι σε κρεβάτι με φροντίδα. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς; Δεν έχω… Αν έχετε να τη φέρετε» είπε και απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη ανέφερε:

    «Τι είπατε; Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ. Και ανεβάστε τη μάσκα σας, παρακαλώ πολύ. Κύριε Τσίπρα σας τιμά αυτή η εικόνα; Ενός βουλευτή, τέως υπουργού υγείας, με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλει τους πάντες και τα πάντα και να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστών.

    Αυτό κάνει και αυτός είναι. Είστε ένα και το αυτό. Το ίδιο πράγμα είστε. Και έρχεστε και μιλάτε για την ανάγκη συνεννόησης… Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει με τον κ. Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους οι οποίοι κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη απο την ΚΟ σας ομάδα και ελάτε μετά να ξαναμιλήσουμε».

    Ξεκινώντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός είπε σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα: «Μας κάνατε πολλές εκκλήσεις, κύριε Τσίπρα, αλλά δεν άκουσα καμία πρόταση».

    «Είπατε κάτι το οποίο είναι επιστημονικά απολύτως εσφαλμένο, ότι αν ήμασταν στα ποσοστά εμβολιασμού της Πορτογαλίας δεν θα λύναμε το πρόβλημά μας για δύο μήνες. Είπατε ξεκάθαρα ότι εάν με έναν μαγικό τρόπο φτάναμε στα ποσοστά αυτά, θα χρειαζόμασταν δύο μήνες για να δούμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

    «Μα το πρόβλημα μας είναι και πρόβλημα της Γερμανίας και της Αυστρίας. Το θέμα δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ από αυτές που έχουμε δυνατότητα να φτιάξουμε, αλλά να μην φτάνουν στο νοσοκομείο οι άνθρωποι άρα να εμβολιάζονται περισσότεροι».

    «Μιλήσατε 25 λεπτά, τελικά θα μας πείτε αν θα καταψηφίσετε τελικά και τί προτείνετε για να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού; Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Και συνέχισε: «Ανοικτά ή κλειστά σχολεία θέλετε; Οι ειδικοί μας εισηγήθηκαν αυτό το πρωτόκολλο για τα σχολεία. Επειδή αναφερθήκατε τι συμβαίνει στην Αμερική, δεν υπάρχει ενιαία πολιτική στην Αμερική. Κάθε πολιτεία και κομητεία έχει τη δική της πολιτική» είπε.

    «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχει άλλο πρωτόκολλο, σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα κλειστά σχολεία. Εάν αυτό εισηγείστε, να το ξεκαθαρίσετε. Τουλάχιστον θα ήταν μια επιστημονική άποψη την οποία θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω».

    «Διοικητικό μέτρο το πρόστιμο»

    «Μας είπατε ότι τα πρόστιμα πρέπει να είναι αναλογικά. Όταν σας κόβουν πρόστιμο για παραβίαση του ΚΟΚ είναι αναλογικό το πρόστιμο;» ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Το πρόστιμο είναι διοικητικό μέτρο το οποίο αφορά όλους ανεξαιρέτως και δεν διαφέρει από άλλα πρόστιμα».

    «Συμφωνείτε με την άποψη από τον κ. Γεροτζιάφα στην επιτροπή των σοφών την οποία φτιάξατε;. Τάσσεται υπέρ του καθολικού εμβολιασμού και έχει την ιδέα να μην έχουν πρόσβαση οι ανεμβολιαστοι στα μέσα μεταφοράς, στις δημόσιες υπηρεσίες, φορολογική ενημερότητα. Οφείλω να ρωτήσω αν οι απόψεις απήχουν τις δικές σας και του κόμματός σας ή προτίθεστε να καταθέσετε άλλη τροπολογία για να αντιμετωπιστεί το θέμα της αύξησης του εμβολιασμού στους άνω των 60» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ