ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Λιβάνιος και οι πρόωρες εκλογές, πώς θα γίνει η δεξίωση στο Προεδρικό, το κιόσκι και το πιάνο, το χτύπημα των «5», τα γλυκά της Ρένας και τι ήθελε ο Αλιάγας στην ΕΡΤ
Εφόσον υπάρξει αίτημα είτε από τον σύλλογο συγγενών θυμάτων των Τεμπών, είτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μ. Κοντοτόλη, με θέμα «Να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα και σε όλη τη Θεσσαλία ως ημέρα τιμής και μνήμης των 57 νεκρών συμπολιτών μας στο δυστύχημα των Τεμπών».
Όπως σημείωσε ο κ. Λιβάνιος, με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο για τις περιφερειακές αργίες, που περιγράφει ιστορικά γεγονότα και θρησκευτικές εορτές, «δεν υπάρχει δυνατότητα» να τεθεί ως αργία. Εφόσον όμως υπάρχει αίτημα από τον σύλλογο γονέων και από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, προφανώς και θα εξεταστεί με την δέουσα προσοχή και την δέουσα σοβαρότητα, είπε ο κ. Λιβάνιος.
Η κ. Κοντοτόλη χαρακτήρισε θλιβερό που η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρόταση αυτή, καλώντας την να προσαρμοστεί στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η κοινωνία μόνο να κερδίσει έχει από την καθιέρωση της 28ης Φεβρουαρίου ως μέρας μνήμης και τιμής στους νεκρούς των Τεμπών, είπε η κ. Κοντοτόλη.
Ανταπαντώντας, ο κ. Λιβάνιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μη ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα, ιδίως όταν χάνονται νέοι άνθρωποι.
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά
Live: Ομιλία Κ. Μητσοτάκη για το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου “Προλαμβάνω”
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν: Επιταχύνονται οι παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
- Τραμπ: Το προεδρικό «Beast» ανοίγει τον αγώνα IndyCar στην Ουάσινγκτον – Ταχύτητες έως 320 χλμ./ώρα
- Θ. Κοντογεώργης: 330 εμβληματικά έργα στην περιφέρεια έως το 2027
- Πόλεμος στο Ιράν: Ο Τραμπ ξαναχτυπά – «Αμερικανικό έδαφος» το Στενό του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.