• Πολιτισμός

    Λίνα Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος – Μας εξαπάτησε

    • NewsRoom
    Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

    Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη


    «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα» δήλωσε πριν από λίγο σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη μετά τις πρωτοφανείς καταγγελίες σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που έρχονται στο φως.

    Όπως φαίνεται τόσο από τις δηλώσεις της κ. Μενδώνη όσο και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα παρακάτω κατηγορώντας τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για βαθιά υποκριτική συμπεριφορά:

    «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά» υπογράμμισε η κ. Μενδώνη προσθέτοντας πως  από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες γύρω από το όνομά του πιέστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αποκαλύψει εάν σχετίζεται με όλα αυτά.

    Η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε επίσης στην συνέντευξη Τύπου ότι το υπουργείο θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του και των εποπτευόμενων φορέων του, και αυτομάτως και τον εαυτό της, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

    Η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση, σημείωσε για να συμπληρώσει: «Είμαστε κράτος δικαίου και γι’ αυτό προχωρούμε δια της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης».

    Η κ. Μενδώνη κατέθεσε το πρωί μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Επίσης, η κ. Μενδώνη σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ.» ενώ υποστήριξε ότι κατασκευάζονται fake news.



    ΣΧΟΛΙΑ