• Πολιτική

    Ευθ. Λέκκας: Το ρήγμα στο Κιλκίς μπορεί να δώσει σεισμό 6,7 Ρίχτερ

    • NewsRoom
    σεισμος


    Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ στο Κιλκίς και η σεισμική ακολουθία, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, είναι σε πλήρη εξέλιξη με 35 σεισμούς μικρού, ωστόσο, μεγέθους.

    «Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες. Έχουμε μια σεισμική ακολουθία σε πλήρη εξέλιξη με περίπου 35 σεισμούς μικρού μεγέθους, αλλά γίνονται αντιληπτοί από τους κατοίκους. Είναι σεισμοί που εκδηλώνονται στην ίδια περιοχή, ανατολικά της Δοϊράνης» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

    Εκτίμησε δε ότι «η όλη διαδικασία θα συνεχιστεί μάλλον τα επόμενα 24ωρα με μικρούς πάντα σεισμούς και σιγά σιγά θα αποσβεστεί σε 1-4 ημέρες».

    Παρ’ όλα αυτά, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέκκας είπε πως «το ρήγμα αυτό, μήκους 50-60 χιλιομέτρων, έχει δώσει έναν μεγάλο σεισμό, μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, πριν από 70 χρόνια. Υπάρχει αυτό το δεδομένο και μπορεί να ξαναδώσει έναν μεγάλο σεισμό της τάξης των 6,7 Ρίχτερ».

    Παράλληλα, όμως, συμπλήρωσε ότι «αυτό έχει πολύ μικρές πιθανότητες, καθώς τα 70 χρόνια που έχει να σημειωθεί μεγάλος σεισμός μετρούν σαν μηδέν χρόνια στον γεωλογικό χρόνο. Μπορεί να περάσουν και 1.000 και 1.500 χρόνια για να ξαναδώσει έναν μεγάλο σεισμό».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λέκκας για σεισμό στο Κιλκίς: Δεν θα έχουμε περαιτέρω προβλήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπαζάχος για τον σεισμό στη Μακεδονία: Φοβάμαι πως έρχεται και μεγαλύτερος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο σχέδιο πληρωμής φόρων σε 12 δόσεις



    ΣΧΟΛΙΑ