• Πολιτική

    Λεφτά υπόσχεται ξανά ο Τσίπρας – Τι είπε στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom


    Σε νέες υποσχέσεις προχωρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την Κ.Ε του κόμματος, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα περιέχει την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας.

    Συγκεκριμένα, η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζε το απόγευμα της Παρασκευής για να αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια, ενώ αναμένεται να συζητηθεί, κεκλεισμένων των θυρών, η προγραμματική πρόταση του κυβερνώντος κόμματος.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επιμείνουν στις αντιθέσεις τους με τη Νέα Δημοκρατία. Όσον αφορά το σύνθημα που θα προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών είναι «ψηφίζουμε για τη ζωή μας και για τη ζωή της κοινωνίας».

    Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των προτεραιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί θα παρουσιαστούν τέσσερις στόχοι οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:

    • 500.000 νέες θέσεις εργασίας/τετραετία
    • έμφαση στους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες
    • κίνητρα για προσλήψεις νέων εργαζομένων
    • νέα αύξηση κατώτατου μισθού.

    Τσίπρας: Το παιχνίδι είναι ανοικτό ενόψει των εθνικών εκλογών

    Μήνυμα συστράτευσης και αισιοδοξίας για τη νίκη στις εκλογές, απηύθυνε στην παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό ενόψει των εθνικών εκλογών.

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «όλοι κι όλες, θα πρέπει να κινηθούμε συλλογικά και με αυτοπεποίθηση» και πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο της μάχης των εκλογών, θα πρέπει να μπει η προγραμματική συζήτηση, σε κάθε τομέα. «Να αναδειχθεί τι παρέλαβε η κυβέρνηση το 2015, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και καταστροφής, και τι υλοποίησε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Θα πρέπει να καταθέσουμε το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον αυτού του τόπου», είπε και πρόσθεσε ότι καθήκον του κόμματος είναι να κάνει καλύτερη οργανωτική δουλειά.

    Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι θα πρέπει να αρχίσει άμεσα μια καμπάνια για την κινητοποίηση φίλων και υποστηρικτών. Τα ψηφοδέλτιά του κόμματος θα πρέπει να ενισχυθούν με νέα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν και το άνοιγμα μας σε ενεργές δυνάμεις στις τοπικές κοινωνίες.

    Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «όλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».



    ΣΧΟΛΙΑ