• Πολιτική

    «Λευκός καπνός» για το Brexit: Συμφώνησαν ΕΕ και Βρετανία, αύριο συνεδριάζουν στο Λονδίνο

    • NewsRoom
    Μέι

    Τερέζα Μέι, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου


    Εκτάκτως αύριο, Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία Βρυξελλών – Λονδίνου για το Brexit.  Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης, οι υπουργοί καλούνται μεμονωμένα στο πρωθυπουργικό γραφείο, στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα συζητηθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας για το Brexit, που συμφωνήθηκε σήμερα, Τρίτη ανάμεσα στους διαπραγματευτές της Μεγάλης Βρετανίας και της ΕΕ.

    Πλέον, οι υπουργοί καλούνται να υπογράψουν το σχέδιο της Τερέζα Μέι, συμπεριλαμβανομένου του κύριου εγγράφου και της συμφωνίας αποχώρησης, ένα πυκνογραμμένο νομικό κείμενο άνω των 400 σελίδων.

    Σύμφωνα με άλλες πηγές, το κείμενο της συμφωνίας είναι κοντά στις 600 σελίδες, ενώ η πολιτική διακήρυξη είναι πολύ μικρότερη σε έκταση.

    «Το υπουργικό συμβούλιο θα συνέλθει στις 2 μ.μ. αύριο για να εξετάσει το σχέδιο συμφωνίας στο οποίο έφτασαν οι διαπραγματευτικές ομάδες στις Βρυξέλλες και για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Οι υπουργοί κλήθηκαν να διαβάσουν το προσχέδιο πριν τη σύσκεψη», αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Οι υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν τα έγγραφα πριν τη συνάντηση και θα τα εξετάσουν προσεκτικά τις διατάξεις που αφορούν στο θέμα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, που θεωρούνταν και το «βασικότερο αγκάθι» των διαπραγματεύσεων.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργικού συμβουλίου που επικαλείται το BBC, έχει υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και από τις δύο πλευρές, μετά από εντατικές συνομιλίες αυτήν την εβδομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bloomberg: Θετική η Μέρκελ στην αναβολή των περικοπών των συντάξεων, αν συμφωνήσει η Κομισιόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΔΟΕΑΠ: Με κοινό πλαίσιο δράσης οι δημοσιογραφικές ενώσεις εν όψει της εκδίκασης στο ΣτΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκκλησία της Ελλάδος: Οι κληρικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε κατέχουν οργανικές θέσεις στο Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ