• Οικονομία

    Bloomberg: Θετική η Μέρκελ στην αναβολή των περικοπών των συντάξεων, αν συμφωνήσει η Κομισιόν

    • Bloomberg
    Μέρκελ Τσίπρας

    Άνγκελα Μέρκελ – Αλέξης Τσίπρας


    Θετική στην αναβολή της εφαρμογής του νόμου για τις περικοπές των συντάξεων φαίνεται να είναι η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Αθήνα αναμένει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους ακόμη και χωρίς τις περικοπές στις συντάξεις και η γερμανική κυβέρνηση, υπό την Άγνκελα Μέρκελ, φέρεται έτοιμη να υποστηρίξει τα σχέδια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για αναβολή του μέτρου, εάν συμφωνήσει η ΕΕ.

    Το δημοσίευμα επικαλείται και την χθεσινή δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση ενήργησε «πολύ λογικά και πολύ έξυπνα» με το να ενημερώσει την Κομισιόν για το ζήτημα. Παράλληλα, τονίζεται πως η τελική απόφαση θα παρθεί στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

    Πάντως, όπως εξηγεί το Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμη εμπόδια να ξεπεράσει, καθώς τόσο η Ευρωζώνη, όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν προειδοποιήσει την Ελλάδα να μην αντιστρέψει μεταρρυθμίσεις του τρίτου προγράμματος, καθώς κάτι τέτοιο θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στις αγορές, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ