ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις μονές Ιβήρων και Βατοπαιδίου επισκέφθηκε διαδοχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της υποδοχής του στις Καρυές, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αθωνική Πολιτεία.
Στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, το βράδυ τον υποδέχθηκαν με επισημότητα και τιμές, σύμφωνα το αυστηρό τυπικό του Αγίου Όρους, ενώ ψάλθηκε και το προσήκον «Ψαλμώδημα – Προσήμνιο Πρωθυπουργού». Ακολούθησε η προσφώνηση από τον ηγουμένο της μονής Εφραίμ και η αντιφώνηση του πρωθυπουργού και στη συνέχεια η ξενάγηση του στο μοναστήρι και η συνάντηση με τα μέλη της μοναστικής κοινότητας.

Νωρίτερα, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Ιβήρων, όπου επίσης έγινε δεκτός με τις προσήκουσες τιμές, ακολούθησε προσφώνηση από τον γέροντα Βασίλειο Γοντικάκη και αντιφώνηση του πρωθυπουργού, καθώς και ξενάγηση στη μονή και συνάντηση με τα μέλη της μοναστικής αδελφότητας.
Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί απόψε και τη μόνη Σίμωνος Πέτρα, όπου και θα καταλύσει και αύριο το πρωί θα επισκεφθεί τη μόνη Ξενοφώντος, πριν αναχωρήσει από το ‘Αγιο Όρος.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Πυρκαγιά στην Εύβοια: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους των Τσακαίων στη Κάρυστο
Η Τουρκία βάζει στο στόχαστρο το Spotify για «προσβλητικό περιεχόμενο»
Συνελήφθη 66χρονος για απάτες με πωλήσεις οχημάτων – Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- L’Oréal & Mugler: Η στρατηγική συμμαχία που αλλάζει το παιχνίδι στο μακιγιάζ
- Τα hot stories των τραπεζών και της Intralot, τα 100 ραντεβού του Ψάλτη, τα ωραία της Αλουμύλ, τα γκάλοπ και ο ανασχηματισμός, ο Πιερ και οι τραπεζίτες και ποιος σεΐχης είναι στο Πόρτο Χέλι με 2 θηριώδη yachts (vid)
- Οι Τρεις Σωματοφύλακες της Μεταρρύθμισης: Δουλευταράδες και αμφιλεγόμενοι
- Oικογένεια Αγγελάκη: Από τα χαρούπια, στο ατύχημα με το κρουαζιερόπλοιο Princess Sissy και στην τρίτη γενιά με την αγορά 4 κοντέινερ
