Πολιτική

Κριτική Τσίπρα για τις ανοιχτές εκκλησίες – Ταραντίλης: «Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας;»

  • NewsRoom

Χρήστος Ταραντίλης – Αλέξης Τσίπρας


Κόντρα μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αγνοήσει την απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων και να διεξάγει παρουσία αυστηρού αριθμού πιστών την Θεία Λειτουργία της ημέρας των Θεοφανείων, με την κυβέρνηση να αντιδρά με ήπια στάση απέναντι στους πιστούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγω για «θέατρο του παραλόγου» επιτιθέμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως δεν έκλεισε τις εκκλησίες.

«Η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει ο κ. Μητσοτάκης, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου. Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων. Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί», ανέφερε σε ανάρτησή του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, ο οποίος κάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να υπεκφεύγει.

Ο Χρήστος Ταραντίλης σημειώνει ότι ανέμενε από τον κ. Τσίπρα εκτός από την κριτική να καταθέσει και την πρότασή του.

«Θα περιμέναμε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά.

Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.ΣΧΟΛΙΑ