Πολιτική

Κρίση ειλικρίνειας από τον Πετρόπουλο: Πράγματι μειώσαμε τις κύριες συντάξεις

petropoulos πετρόπουλος

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος


Σε μια απρόσμενη παραδοχή προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, στην επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση του ασφαλιστικού συστήματος, όπου παρουσίασε την πορεία του συστήματος. Συγεκριμένα, ο κ. Πετρόπουλος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε κύριες συντάξεις και ομολόγησε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ρυθμό απονομής νέων συντάξεων.

«Είπαμε εμείς ότι δεν έχουμε κάνει μειώσεις στις κύριες συντάξεις;» αντέδρασε στα σχόλια των βουλευτών της αντιπολίτευσης που προκάλεσε η παραδοχή των μειώσεων και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει αύξηση στις περισσότερες συντάξεις, υπάρχουν όμως και μειώσεις εκεί που έχουμε λιγότερους χρόνους ασφάλισης. Κοντά στις 620 χιλιάδες έχουν αύξηση».

Όταν μάλιστα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ανέφερε πως «οικοδόμος μου είπε ότι λάμβανε σύνταξη 676 ευρώ και σήμερα 650 ευρώ. Εχασε 26 ευρώ. Γιατί;» ο κ. Πετρόπουλος απάντησε κυνικά ότι «θα είχε λίγο χρόνο ασφάλισης. Να δεις τι θα γίνει με το νόμο Μηταράκη αν έρθει η ΝΔ».

«Πράγματι στους χαμηλούς χρόνους, όταν κάποιος έχει μειωμένα χρόνια ασφάλισης έχουμε πολύ μικρές συντάξεις. Γενικά είναι μικρές οι συντάξεις στην χώρα μας αλλά οι νέες που παράγονται είναι θεαματικά μεγαλύτερες από παλαιότερα. Κριτήριο είναι ο χρόνος ασφάλισης και το ύψος εισφορών» συμπλήρωσε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Σχετικά με την απόδοση συντάξεων, τόνισε ότι υπάρχουν περίπου 15.000 εκκρεμή αιτήματα εκ των οποίων στις περίπου 12.500 περιπτώσεις καταβάλλεται προσωρινή σύνταξη. «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα. Δεν θα κρύψω τα προβλήματα που υπάρχουν. Όταν εμείς παραλάβαμε το ΓΛΚ είχε μόλις 50 άτομα ενώ παλαιότερα 200. Δεν μας ικανοποιεί η κατάσταση και είναι προτεραιότητα για εμάς η επ΄θιλυση των προβλημάτων. Δικαίως ο κόσμος αγανακτεί. Καλά κάνει και ενοχλείται και αυτό αποτελεί για εμένα αιτία για να βρω λύσεις» είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Τέλος, ο  αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι το νέο σύστημα μηχανογράφησης εγκαθίσταται και λαμβάνει «εντυπωσιακά σχόλια από διεθνείς εμπειρογνώμονες» ενώ επανερχόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του για περι ασφαλισμένων που του ζητούν να τους αυξήσει τις εισφορές προκειμένου να λαμβάνουν μεγαλύτερη σύνταξη είπε «Αυτό που είπα προφορικώς τότε για τις εισφορές ήταν αλήθεια και αυτό επιβεβαιώνεται εγγράφως από τους συλλόγους εμπόρων κ.α. που μου ζήτησαν να πληρώνουν παραπάνω». Ο ίδιος επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του για έλληνες που έτρωγαν από τα σκουπίδια και τους έσωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «εσείς βγάζατε σποτ με τα «γιατί κύριε» και κατηγορείτε εμένα που είπα ότι άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Γεροβασίλη ομολογεί εμμέσως πως παρακολουθούν τι γράφουν οι πολίτες στα social media

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Κομισιόν μεταφέρει την υπόθεση της «πτήσης-μυστήριο» από τη Βενεζουέλα η ΝΔ


ΣΧΟΛΙΑ