• Πολιτική

    Κρέτσος: Προχωράμε δυναμικά στο χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής

    • NewsRoom
    λευτερης κρετσος

    Λευτέρης Κρέτσος


    Προχωράμε δυναμικά στο χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος παρουσίασε σήμερα τα πλάνα της ΓΓΕΕ για τη στήριξη του χώρου των video games για το 2018.

    Με το νέο νομοσχέδιο για την οπτικοακουστική παραγωγή, προσέθεσε ο κ. Κρέτσος, έχουν ήδη εκταμιευθεί 75 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των παραγωγών με στόχο τη δυναμική υποστήριξη του κλάδου από την Πολιτεία. Η Ελλάδα αρχίζει και γίνεται ελκυστική στον τομέα, σημείωσε ο γγ Ενημέρωσης κάνοντας λόγο για μια χαμένη ευκαιρία η οποία δεν είχε αξιοποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους νέους παραγωγούς, υπογράμμισε ο Λ. Κρέτσος, προσθέτοντας ότι και το 1,5 % που θα προσφέρουν τα νέα αδειοδοτημένα κανάλια και το νέο απλοποιημένο πλαίσιο θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής.

    Ο γγ Ενημέρωσης δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται ανάμεσα σε νέους φίλους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του animation και των video games σημειώνοντας ότι αυξάνονται οι δράσεις και οι πόροι για τον κλάδο. Ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι η οπτικοακουστική βιομηχανία αγγίζει παγκοσμίως τα 2,3 τρισ. ευρώ με δράσεις που μπορούν να λειτουργήσουν και εκπαιδευτικά για την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ΓΓΕΕ με το υπουργείο Παιδείας για την υλοποίηση δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο, τα οποία αφορούν 150 φοιτητές και 50 εκπαιδευτικούς, στον χώρο των video games και της τέχνης του animation.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παππάς: «Κερδισμένο το πολιτικό σύστημα από τη μάχη κατά της ανομίας των αδειών»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος ζήτησε από τον Μπουτάρη να μεσολαβήσει για να πάρει το βραβείο Νόμπελ!

     



    ΣΧΟΛΙΑ