• Top Stories

    Κουτσούμπας: Καλαμοκαβαλάρης ο Τσίπρας – Αποχώρησε η ΚΟ από τη συζήτηση στη Βουλή

    Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ

    Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ


    Την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ανακοίνωσε κατά την ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Το πολιτικό σας θράσος δεν έχει όρια. Έχουμε γνωρίσει κι άλλους καλαμοκαβαλάρηδες» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

    Ο κ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του μετά το επεισόδιο με τον χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση κάνοντας λόγο για «δολοφόνους και υπόδικη ναζιστική οργάνωση».

    «Το πολιτικό θράσος σας δεν έχει όριο κ. Τσίπρα, αυτός ο τόπος έχει γνωρίσει κι άλλους καλαμοκαβαλάρηδες» ανέφερε για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ. Χαρακτήρισε ανιστόρητη τη θέση για μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, διατυπώνοντας τη διαφωνία του με τη συμφωνία.

    Έκανε λόγο για «όχημα του αλυτρωτισμού» και επισήμανε ότι το κυρίαρχο έθνος στα Σκόπια είναι σλαβικής καταγωγής. Αποδέχθηκε τη δυνατότητα γεωγραφικού προσδιορισμού στο όνομα και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέγονται έτσι οι πολίτες και η γλώσσα. «Η συμφωνία σας πάσχει σοβαρά» είπε.

    «Μπορεί να μας ξεφουρνίσετε και τίποτα για τη Θράκη, είστε επικίνδυνοι» τόνισε αναφερόμενος στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν γίνει οι καλύτεροι υπηρέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συνέχισε.

    «Αφήνετε τον σπόρο του αλυτρωτισμού να χρησιμοποιηθεί κάποτε στο μέλλον. Το ΚΚΕ δεν θα δώσει πράσινο φως στους μακελάρηδες των λαών, αφήνουμε αυτό το έργο σε εσάς» κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεπέρασε κάθε όριο η ΧΑ: Ζήτησε τα κεφάλια Τσίπρα – Παυλόπουλου στις Πρέσπες. Αποβλήθηκε η ΚΟ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόταση μομφής: Σκληρό ροκ στη Βουλή με την κυβέρνηση να ζορίζεται από τις αντιδράσεις (δείτε LIVE)



    ΣΧΟΛΙΑ