• Πολιτική

    Κούλογλου: Αν μπορούσα να φύγω από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να φύγω από το κόμμα θα το έκανα

    Κούλογλου


    Συνεχίζονται οι εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τα ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη και τα χρήματα που έβγαζε μέσω της ενοικίασής τους σε ΜΚΟ και μετανάστες, παρά την προσπάθεια του κόμματος να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης.

    Το θέμα επαναφέρει μέσα από νέα δήλωσή του στο ieidiseis.gr ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται στη «δυσάρεστη έκπληξη» που του προκάλεσε η αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος στην αρχική του δήλωση με την οποία καυτηρίαζε την κίνηση του κ. Παπαδημούλη.

    «Έπεσα από τα σύννεφα» δηλώνει ο κ. Κούλογλου αναφερόμενος στην αποκάλυψη της κίνησης του κ. Παπαδημούλη. Όπως λέει, «κάνει πρώτα από όλα κακό στον ίδιο και την πολιτική του ιστορία. Αλλά κάνει κακό και στην Αριστερά. Το ηθικό πλεονέκτημα είναι κεφάλαιο που δεν πρέπει να χάσουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες απαξίωσης της πολιτικής και εντεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».

    Ο κ. Κούλογλου επαναλαμβάνει  την αποψή του ότι «δεν μπορούμε να λέμε απλώς ότι τα πόθεν έσχες των πολιτικών της Δεξιάς ή του κ. Μητσοτάκη έχουν πρόβλημα και να πάμε στη λογική του μη χείρον βέλτιστον. Στην Αριστερά ότι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό».

    Αναφορικά με την αντίδραση που προκάλεσε η θέση του αυτή στους υπόλοιπους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κούλογλου παραδέχεται πως «στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιποι δεν συμφώνησαν με τη δήλωση μου».

    «Σταμάτησα έτσι να συνυπογράφω κάποιες κοινές ανακοινώσεις. Δεν σας κρύβω ότι αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα αλλά να παραμείνω στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα σοβαρά. Αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμφωνώ πολιτικά και ιδεολογικά. Ούτε και θέλω να αποτελέσω εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής παράταξης που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας» καταλήγει ο Στέλιος Κούλογλου.



    ΣΧΟΛΙΑ