• Πολιτική

    Τέμπη: Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα με Καραμανλή, Γεραπετρίτη, Χρυσοχοΐδη και Σπίρτζη

    • NewsRoom
    Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιώργος Γεραπετρίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Σπίρτζης

    Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιώργος Γεραπετρίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Σπίρτζης


    Με πρωτοβουλία της ΝΔ συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου.

    Αίτημα κατέθεσε το πρωί της Τρίτης (14/03) η ΝΔ στη Βουλή για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα (20/03) με τη συμμετοχή των πρώην υπουργών Κώστα Αχ. Καραμανλή, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Χρήστου Σπίρτζη και του νύν αρμόδιου για τις υποδομές και μεταφορές υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

    Σκοπός της συνεδρίασης είναι η εξέταση της πορείας και εξέλιξης των έργων της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση.

    Δείτε το αίτημα για Σύγκληση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας:

     

    Υπουργείο Υποδομών: «Κάνουμε φύλλο και φτερό τη σύμβαση 717»

    Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υποδομών εξετάζει εξονυχιστικά την πορεία της υλοποίησης της αμαρτωλής σύμβασης 717/2014, καθώς προσπαθεί να αποδείξει ότι αυτή δεν είχε υλοποιηθεί κατά 68% μέχρι να «κολλήσει» το 2017. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη συνέντευξη τύπου της περασμένης Τετάρτης, σύμβαση είχε υλοποιηθεί έως τότε σε ποσοστό 32%, αν και υπήρχαν σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το πραγματικό ποσοστό προόδου να ανέρχεται στο 15%.

    Πηγές του υπουργείου αναφέρουν στο mononews ότι στην παρούσα φάση εκτελείται ένα «μονοθεματικό και όχι και τόσο παραγωγικό έργο», καθώς όλες οι δυνάμεις των στελεχών του κατευθύνονται προς τη διαχείριση της κρίσης, αλλά και στο να κερδηθεί σταδιακά το στοίχημα της ανάκτησης της εμπιστοσύνης του επιβατικού κοινού προς το σιδηρόδρομο.

    Καραμανλής: Έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Βουλής

    Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τον οποίο ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

    Ο κ. Καραμανλής θα ενημερώσει για την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου και να κάνει μια αποτίμηση της τραγωδίας των Τεμπών με τη σύγκρουση δύο τρένων.

    Σημειώνεται ότι μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς εάν ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει για το δυστύχημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

    «Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει».

    Διαβάστε επίσης:

    Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου – Αναμένονται ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα

    Εκλογές 2023: Ξανά υποψήφιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής



    ΣΧΟΛΙΑ