• Πολιτική

    Κορονοϊός: ΚΥΑ για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας φορτηγών το Πάσχα και την Πρωτομαγιά

    • NewsRoom

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Mε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών & Μεταφορών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

    Αίρονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και των εθνικών οδών κατά τις περιόδους των εορτασμών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

    Αυτό αποφασίστηκε με με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου.

    Με βάση τη νέα απόφαση, η οποία τροποποιεί την ΚΥΑ (Δ30/Δ5α/81473/9813/2020 (Β’ 58), η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών, που είχε προβλεφθεί κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, με σκοπό τη διευκόλυνση των εκδρομέων, δεν θα ισχύσει.

    Ο λόγος για την απόφαση των τριών υπουργείων είναι ότι η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας είναι ιδιαίτερα μειωμένη, εξαιτίας της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, με στόχο την προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

    Κατά συνέπεια, δεν δημιουργούνται συνθήκες συμφόρησης στις οδούς και διακύβευσης της οδικής ασφάλειας. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό θα ικανοποιηθεί η αναγκαία διαδικασία τροφοδότησης σε όλη τη χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ