• Πολιτική

  Κόντρα Σκέρτσου-Κασσελάκη για τα κόλπα των πολυεθνικών: «Κοροϊδία» – «Υπερασπίζεται τις καταχρηστικές πρακτικές τους»

  • NewsRoom
  Άκης Σκέρτσος - Στέφανος Κασσελάκης

  Άκης Σκέρτσος – Στέφανος Κασσελάκης


  Άγρια κόντρα με αναρτήσεις στα social media ξέσπασε μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Στέφανου Κασσελάκη.

  Αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υπ. Επικρατείας, ο οποίος εξήγησε σε συνέντευξή του τα εμπορικά κόλπα των πολυεθνικών για να παρουσιάζουν διαφορετικές τιμές ανά χώρα σε ομοειδή προϊόντα.

  «Τόση πολλή κοροϊδία, σε τόσο πολλούς, και για τόσο πολύ χρονικό διάστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του.

  «Υπουργός Επικρατείας! Βρήκε γιατί το ίδιο απορρυπαντικό έχει φτηνότερα στη Γερμανία από ό,τι στην Ελλάδα: Έχει υποδεέστερη σύνθεση! Η ίδια μάρκα. Η ίδια συσκευασία. Τα ίδια γραμμάρια. Όμως, μέσα στο κουτί που πωλείται στη Γερμανία οι κόκκοι είναι υποδεέστεροι! Γιατί είναι γνωστό ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα αγοράζουμε μόνο κόκκους που έχουν τα πτυχία τους, το πιάνο τους, τα γαλλικά τους», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

  Ο κ. Κασσελάκης αναφέρεται επιπλέον και στο ελληνικό κρητικό λάδι, λέγοντας ότι «εμείς το εξάγουμε» και πως όμως «οι Έλληνες το πληρώνουμε 18,14 ευρώ το λίτρο», ενώ «οι Γάλλοι με τον διπλάσιο μισθό το πληρώνουν 13,5 ευρώ το λίτρο».

  «Τόση πολλή κοροϊδία, σε τόσο πολλούς, και για τόσο πολύ χρονικό διάστημα, δεν έχει ξανασυμβεί στον τόπο μας. Νομίζω ότι είναι ώρα να απαντήσουμε με δύο λέξεις: έχουμε αξιοπρέπεια», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Κασσελάκης.

  Άμεση ήταν η απάντηση του Άκη Σκέρτσου, κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για προχειρότητα και προπαγάνδα.

  «Δυστυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης στο πρόχειρο βίντεο που ετοίμασε από το πανάκριβο εξοχικό του στις Σπέτσες (για το οποίο ακόμη περιμένουμε να μάθουμε το πόθεν και το έσχες) καταφεύγει συνειδητά για μια ακόμη φορά στην τεχνική της διαστρέβλωσης και της προπαγάνδας.

  Ακόμη δυστυχέστερα, διαπράττει ένα μείζον πολιτικό λάθος: αντί να υπερασπίζεται τα λαϊκά εισοδήματα και συμφέροντα έναντι των πολυεθνικών κολοσσών, υπερασπίζεται επί της ουσίας τις καταχρηστικές εμπορικές πρακτικές τους που τους επιτρέπουν να παίζουν με τις τιμές σε ομοειδή προϊόντα από αγορά σε αγορά εντός της ευρωπαϊκής ένωσης».

  Απευθυνόμενος, τέλος, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ‘Ακης Σκέρτσος αναφέρει: «Κύριε Κασσελάκη όταν η αγάπη σας για την πατρίδα και τους πολίτες επικρατήσει του μένους σας για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας μας, τότε ίσως αποκτήσετε πιο καθαρή κρίση αλλά και πιο εποικοδομητική αντιπολιτευτική στάση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έως τότε έχετε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσετε».

  Ενοχλημένος με την απάντηση Σκέρτσου, ο Στέφανος Κασελάκης επανήλθε με νέα δήλωση.

  «Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί το ίδιο απορρυπαντικό έχει πιο ακριβά στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία των τριπλάσιων μισθών, ο κ. Σκέρτσος ομολογεί ότι στην Ελλάδα η ακρίβεια οφείλεται στην ύπαρξη κερδοσκόπων που δρουν ανενόχλητοι με την ανοχή της κυβέρνησης», ανέφερε σε ανάρτηση του στο «Χ».

  «Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ο υπουργός επικρατείας της κυβέρνησης να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα». «Τον παρακαλώ», προσθέτει στο ίδιο πλαίσιο, «να ζητήσει και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και περιοριστεί το οξύ πρόβλημα».

  Ο κ. Κασσελάκης σχολιάζει στο ίδιο πνεύμα πως «αν συνεχίσει να ξεμπροστιάζει έτσι την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ίσως πρέπει να σκεφτούμε στον ΣΥΡΙΖΑ να του προτείνουμε θέση στα ψηφοδέλτιά μας».

   

  Διαβάστε επίσης

  Έπεσε στο 2,3% ο πληθωρισμός τον Μάιο – Στο 2,6% στην Ευρωζώνη

  Σκρέκας: Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα τον Μάιο

  Ποιοι πληρώνονται από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 3 έως 7 Ιουνίου  ΣΧΟΛΙΑ