• Πολιτική

    Κοντονής: Ψέμα ότι η μεταγωγές των Κουφοντίνα και Ξηρού συνδέονται με μείωση ποινής

    • NewsRoom
    κοντονης

    Σταύρος Κοντονής


    Για «ακραία ψευδολογία» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, εξαπολύοντας μια ακόμα επίθεση κατά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αφορμή την κριτική για τις μεταγωγές των εκτελεστών της 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλου Ξηρού και Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κορυδαλλού σε Χαλκίδα και Βόλο.

    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης», ο Σταύρος Κοντονής επανέλαβε ότι οι δύο μεταγωγές έγιναν στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου της κυβέρνησης για μετατροπή του Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων.

    «Βρισκόμαστε σε έναν παραλογισμό και δεν ξέρω αν ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου. Πρόκειται για ακραία ψευδολογία και παραπλάνηση της κοινής γνώμης, στην οποία συνεχώς η ΝΔ παίρνει άριστα» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    «Στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων ψευδολογούν και παραπλανούν την κοινή γνώμη. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα συνδυάζουν τις μεταγωγές με τη μείωση έκτισης της ποινής, κάτι που είναι απαράδεκτο να λέγεται και απολύτως ψευδές», ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής.



    ΣΧΟΛΙΑ